Fredag 16 Apr
Stockholm

Knocken: Montreal slog ut mästarna

1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
Det firades rejält i Montreal i natt.
7 av 7
Det firades rejält i Montreal i natt. Foto:

Stanley Cups stora jättestoppare är utan tvekan Montreal. Efter att ha slagit ut NHL-segrarna Washington i första slutspelsrundan knäppte man mästarna Pittsburgh i andra rundan och vann den sjunde kvartsfinalen med 5-2.- Vem hade räknat med det här? Folk påstod att vi var chanslösa, och här är vi, sade Jaroslav Halak som återigen var jättedödare för Montreal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

PITTSBURGH. Montreal fortsätter att ha ett smått otroligt slutspel. Först i slutrundan såg man till att säkra sin plats i Stanley Cup.

Ett par veckor efter det har man slagit ut de två största favoriterna på vägen fram till semifinal.

Washington i den första rundan och nu Pittsburgh i den sjunde och avgörande matchen i kvartsfinalen.

Jaroslav Halak var den stora matchvinnaren mot Washington och han gjorde inget undantag när det avgjordes mot regerande mästarna heller.

37 räddningar slog han till med på bortaplan i match sju när man vann med 5-2.

- Vem hade räknat med det här? Alla påstod att vi var chanslösa, och här är vi, sade Halak till AP efter matchen.

Miniliraren Brian Gionta satte matchens första mål och slog även spiken i kistan med sitt 5-2 halvvägs in på tredje perioden.

Mike Cammalleri gjorde ett mål och gav sin syn på laget och läget.

- Jag påstår inte att vi är ett stort lag. Jag påstår inte att vi är perfekta och inte att vi gör allting med flit. Men jag tror att vi bara hittar ett sätt att vinna.

- Vi spelade mot Washington och skulle bli dödade och vi spelade mot de här killarna och skulle bli dödade. Det är trevligt att vara en del av ett lag som kan få saker gjorda, säger Montreals veteranback Hal Gill som ifjol blev mästare med just Pittsburgh.

Vilka man möter i semifinalen är ännu oklart. Philadelphia och Boston kommer gå en sjunde och avgörande match i övermorgon där det fjärde och sista semifinallaget ska koras.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela