1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
Det firades rejält i Montreal i natt.
7 av 7
Det firades rejält i Montreal i natt.

Knocken: Montreal slog ut mästarna

Stanley Cups stora jättestoppare är utan tvekan Montreal. Efter att ha slagit ut NHL-segrarna Washington i första slutspelsrundan knäppte man mästarna Pittsburgh i andra rundan och vann den sjunde kvartsfinalen med 5-2.- Vem hade räknat med det här? Folk påstod att vi var chanslösa, och här är vi, sade Jaroslav Halak som återigen var jättedödare för Montreal.


PITTSBURGH. Montreal fortsätter att ha ett smått otroligt slutspel. Först i slutrundan såg man till att säkra sin plats i Stanley Cup.

Ett par veckor efter det har man slagit ut de två största favoriterna på vägen fram till semifinal.

Washington i den första rundan och nu Pittsburgh i den sjunde och avgörande matchen i kvartsfinalen.

Jaroslav Halak var den stora matchvinnaren mot Washington och han gjorde inget undantag när det avgjordes mot regerande mästarna heller.

37 räddningar slog han till med på bortaplan i match sju när man vann med 5-2.

- Vem hade räknat med det här? Alla påstod att vi var chanslösa, och här är vi, sade Halak till AP efter matchen.

Miniliraren Brian Gionta satte matchens första mål och slog även spiken i kistan med sitt 5-2 halvvägs in på tredje perioden.

Mike Cammalleri gjorde ett mål och gav sin syn på laget och läget.

- Jag påstår inte att vi är ett stort lag. Jag påstår inte att vi är perfekta och inte att vi gör allting med flit. Men jag tror att vi bara hittar ett sätt att vinna.

- Vi spelade mot Washington och skulle bli dödade och vi spelade mot de här killarna och skulle bli dödade. Det är trevligt att vara en del av ett lag som kan få saker gjorda, säger Montreals veteranback Hal Gill som ifjol blev mästare med just Pittsburgh.

Vilka man möter i semifinalen är ännu oklart. Philadelphia och Boston kommer gå en sjunde och avgörande match i övermorgon där det fjärde och sista semifinallaget ska koras.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

1 timme sedan

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.