Flyers mirakelvändning – slog ut Boston i natt

- 15/05/2010, 10:36 -
Philadelphia firar avancemanget.

Philadelphia firar avancemanget.

SCANPIX/AP

Philadelphia blev det första laget att lyckas vända ett 0-3-underläge i en matchserie till vinst sedan 1975. I natt besegrades Boston med 4-3 – trots en tung start på matchen.

PHILADELPHIA. Boston tog tidigt tag i matchen och gick upp till en 2-0-ledning. Efter 14:10 gjorde Milan Lucic sitt andra mål i matchen och Philadelphia var i brygga.

Tre minuter efter 3-0-målet reducerade Philadelphia genom James van Riemsdyk. Och i den andra perioden gjorde Scott Hartnell 3-2 innan Danny Briere lyckades valla in pucken via en försvarare till 3-3.

I den tredje perioden lyckades Flyers ta ledningen i matchen. Mike Richards sköt ett skott som tog på en spelare och hamnade precis framför Simon Gagne. Gagne sköt in pucken bakom finländaren Tuukka Rask i Boston-målet.

Flyers höll undan och vann matchen med 4-3. I och med segern är Philadelphia det första laget sedan 1975 att vända en matchserie med 0-3-underläge.

– Jag är verkligen stolt över dem. Jag är stolt över hur de spelade, säger Flyers-tränaren Peter Laviolette till NHL.com.