1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
Niemi räddar ännu en chans.
6 av 6
Niemi räddar ännu en chans.

Niemi räddade 44 skott - Chicago leder semifinalen

Han var inte tillräckligt bra för att ta Chicago Blackhawks hela vägen, hette det. Nu är Antti Niemi tre segrar från att ta laget till Stanley Cup-final. - Han är utmärkt under press, säger lagkaptenen Jonathan Toews efter 2-1-segern i den första conferencefinalen mot San José Sharks.


San José - Chicago 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (11.19) Jason Demers (1) (Patrick Marleau, Dan Boyle) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-1 (07.44) Patrick Sharp (6) (Duncan Keith, Troy Brouwer).

Tredje perioden: 1-2 (13.15) Dustin Byfuglien (5) (Patrick Kane, Jonathan Toews).

Skott: 45-40.

Utvisningsminuter: 0-10.

Publik: 17 562.

 

Chicago Blackhawks leder med 1-0 i matcher.

Chicago Blackhawks har under ett helt år varit en av storfavoriterna till att slåss om Stanley Cup-bucklan. I deras fall har det emellertid funnits ett stort om.

Målvakterna.

Det stod ganska tidigt klart att fransmannen Cristobal Huet inte var byggd av det material som krävs för att ta ett lag hela vägen. Som av en händelse hade klubben en annan målvakt i organisationen som på bara ett år har gått från spel i AHL till att spela Stanley Cup-hockey framåt sommarkanten. Och vid det här laget finns det ingen anledning att tro att han inte kommer att fortsätta med det.

Antti Niemi har varit bra rakt igenom hela slutspelet. På söndagskvällen tog han emellertid sitt spel till en ny nivå när han stoppade 44 av 45 skott i den första conferencefinalen mot San José Sharks. Finländarens storspel lade grunden till en 2-1-seger som gör att Chicago berövar San José på den hemmafördel man gick in i serien med.

"Vår mest värdefulla spelare"

- Jag vet inte varför vi fortfarande besvarar frågor om Antti. Det finns ingen hos oss som ifrågasätter honom, säger lagkamraten Patrick Sharp till nhl.com.

Jonathan Toews är inne på samma spår.

- All kritik gör honom nog bara mer och mer motiverad att bevisa alla fel. Vi vet att inget som sägs eller påpekas stör honom och så är det med alla andra spelarna i omklädningsrummet också. Han är utmärkt under press och vi gör vårt bästa för att hjälpa honom. Han är vår mest värdefulla spelare.

Antti Niemi släppte in matchens första mål när rookiebacken Jason Demers gav hemmalaget ledningen. Det var emellertid allt som 26-åringen lät passera. Tack vare mål av Patrick Sharp och Dustin Byfuglien säkrade Chicago segern.

Evgeni Nabokov bjöd även han på strålande målvaktsspel och motade 38 av 40 skott.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.