Montreals slutspelshjälte Jaroslav Halak hade ingen lätt match. Han blev totalt överkörd och fick lämna isen efter att ha släppt in fyra mål inom loppet av en och en halv period.

Philadelphia sköt sönder Montreals supermålvakt

De hade båda varsin bragdartad match i benen. Trots det klev Philadelphia Flyers och Montréal Canadiens ut på isen som två vitt skilda lag i nattens första conferencefinal. - Jag önskar att jag hade ett svar, men det har jag inte, säger Montréals Hal Gill efter att hans lag utklassats med 0-6.

Philadelphia - Montréal 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (03.55) Braydon Coburn (1) (Scott Hartnell, Ville Leino) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-0 (00.30) James van Riemsdyk (2) (Claude Giroux), 3-0 (04.23) Daniel Briére (8) (Matt Carle), 4-0 (09.53) Simon Gagné (5) (Braydon Coburn, Ville Leino) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 5-0 (12.13) Scott Hartnell (3) (Daniel Briére, Matt Carle), 6-0 (13.26) Claude Giroux (6) (Arron Asham, James van Riemsdyk).

Skott: 25-28.

Utvisningsminuter: 8-12.

Publik: 19 927.

Philadelphia Flyers leder med 1-0 i matcher.

Philadelphia Flyers blev det blott tredje laget i NHL-historien att vända ett 0-3-underläge i matcher när de slog ut Boston Bruins ur Stanley Cup-slutspelet. Den avslutande 4-3-segern i TD Northbank Garden, där laget symboliskt nog vände underläge 0-3 till seger 4-3, gav bevisligen Flyers en hel del energi inför nattens första conferencefinal mot Montréal Canadiens hemma i Wachovia Center.

Inför en heltänd publik gick Flyers ut och fullständigt krossade Montréal med 6-0.

Redan efter halva matchen hade hemmalaget gjort 4-0 på Jaroslav Halak, som blev utbytt till förmån för Carey Price.

- Den senaste matchen gav oss självförtroende och vi flög omkring därute. De andra lagen har inte gett Canadiens den respekt de förtjänar. De har varit uträknade, men vann ändå. Vi ska inte göra samma misstag, säger finländske forwarden Ville Leino till AP.

Leino spelade fram till två av målen i natt och är fortsatt produktiv efter att ha kastats in i aktion när Jeff Carter bröt foten i den första serien mot New Jersey. Finländaren har nio poäng (2+7) på nio matcher och är en av de många Flyersspelare som har höjt sig i slutspelet kontra grundserien.

Leightons sensationella comeback

En annan överraskning är målvakten Michael Leightons sensationella comeback efter sin fotledsskada. Han hann inte mer än att friskförklaras efter nästan två månaders frånvaro när Brian Boucher gick sönder. Sedan dess har han vunnit fyra raka matcher och bara släppt in fyra mål på 98 skott. I natt stoppade han 28 efter att ha motat 13 i första perioden.

- Matchens story var att "Leights" spelade fantastiskt. Han stängde dörren, berömmer backen Braydon Coburn, som hade ett mål och en assist.

Det var Coburn inte ensam om. Claude Giroux, James van Riemsdyk, Daniel Brière och Scott Hartnell hade också 1+1.

För Montréal gäller det att trycka på reset illa kvickt. Det har lagets lyckats med tidigare. Det blev förlust med 3-6 i den första matchen mot Pittsburgh. Även den gången blev Jaroslav Halak utbytt.

- Vi känner inga farhågor kring vårt målvaktsspel. "Jaro" Har släppt in puckar förr, kommit tillbaka och spelat spektakulärt. Carey är en annan spelare vi har förtroende för. Jag tror inte att han har släppt in ett mål på träningarna de två senaste veckorna, säger forwarden Mike Cammalleri.

För coachen Jacques Martin är frågan nu om han ska satsa vidare på Jaroslav Halak i den andra conferencefinalen eller om han ger Carey Price sin andra slutspelsstart.