Torsdag 15 Apr
Stockholm

Lämnar Färjestad för Washington

Mattias Tedenby och Jacob Josefson förra veckan. I dag var det Marcus Johanssons tur att bli NHL-spelare när han skrev på för tre år med Washington, som valde honom som första spelare i draften 2009.– En dröm som går i uppfyllelse, säger Marcus Johansson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Färjestad släppte nyligen Johan Andersson till Linköping för att man hade ett överflöd av centrar. Men nu lämnar en av övriga centrar truppen lite överraskande.

På måndagen skrev Marcus JohanssonNHL-kontrakt för tre år med Washington Capitals, som draftade skåningen som nummer 24 i förra sommarens draft.

JVM-kaptenen gjorde tio mål och tio assist på 42 matcher för Färjestad under säsongen och var en av nyckelspelarna i det JVM-lag som tog brons i Saskatoon. Ett lag där redan Mattias Tedenby, Jacob Josefson och Oliver Ekman Larsson fått NHL-kontrakt från.

– En dröm som går i uppfyllelse, sade Marcus Johansson på en presskonferens i Washington.

I Färjestad var man förberedda på att beskedet kunde komma.

– Han draftades i första rundan så han kommer att få en ärlig chans i NHL. Men sedan får vi se om Washington vill låna ut honom. Vi får avvakta tills han kommer hem och se vad de har kommit fram till. Men vi kan inte gå och vänta och hålla en plats öppen, säger sportchefen Thomas Rundqvist till Aftonbladet.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela