Måndag 19 Apr
Stockholm

Douglas Murrays Sharks i rejäl brygga

1 av 4
2 av 4
3 av 4
Murrays Sharks ligger under med 0-2 i matcher.
4 av 4
Murrays Sharks ligger under med 0-2 i matcher. Foto:

Chicago Blackhawks har spelat okej på hemmais i slutspelet. Borta är laget däremot näst intill oslagbart. Därför har man nu 2-0 i matcher mot San José Sharks. - Vi har en lite mer avslappnad attityd på bortaplan, säger Patrick Kane efter morgonens 4-2-seger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
San José - Chicago 2-4 (0-1, 1-2, 1-1)

Första perioden: 0-1 (12.48) Andrew Ladd (2) (Duncan Keith, Kris Versteeg).

Andra perioden: 0-2 (06.59) Dustin Byfuglien (6) (Patrick Kane, Jonathan Toews), 0-3 (08.29) Jonathan Toews (7) (Duncan Keith, Patrick Kane) spel fem mot fyra, 1-3 (11.08) Patrick Marleau (4) (Joe Thornton, Dan Boyle) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-4 (06.18) Troy Brouwer (2) (Niklas Hjalmarsson, Marian Hossa), 2-4 (15.32) Patrick Marleau (5) (Dany Heatley, Dan Boyle).

Skott: 27-22.

Utvisningsminuter: 20-6.

Publik: 17 562.

 

Chicago Blackhawks leder med 2-0 i matcher.

Chicago har några av NHL:s mest högljudda och engagerade supportrar. Ändå är det inte hemma i United Center laget har presterat sin bästa slutspelshockey. Det är i stället i Nashville, Vancouver och nu San José.

Onsdagsmorgonens 4-2-seger över Sharks var Blackhawks sjunde bortaseger på åtta försök i slutspelet. Samtidigt har Chicago bara vunnit tre av sex på hemmais så här långt.

- Det verkar bara som om allt går rätt för oss på bortais. Jag tror att vi har en lite mer avslappnad attityd ute på vägarna. Vi har mycket skoj tillsammans på hotellet och binder samman gruppen där. Ibland när man gör det är det nästan så att man klickar redan innan man kliver ut på isen, säger Patrick Kane till AP.

Tillsammans med radarpartnern och lagkaptenen Jonathan Toews har Kane varit en annan anledning till att Chicago nu bara är två segrar från sin första Stanley Cup-final sedan 1992. Kane plockade två nya assist i den andra conferencefinalen medan Toews svarade för 1+1. Han toppar slutspelets poängliga med 23 poäng (7+16) på 14 matcher.

Poäng i elva raka matcher

Toews 3-0-mål kom 90 sekunder efter Dustin Byfugliens 2-0 i den andra perioden och visade sig bli matchvinnande. 22-åringen har gjort tre matchvinnande mål i slutspelet så här långt och är inne på en svit med poäng i elva raka matcher.

- Jag tänker faktiskt inte på att göra mål och poäng. Man tänker på att döda utvisningar, på att spela med energi och skapa så mycket som möjligt i den offensiva zonen. Jag har gått in i matcherna och fokuserat på att jobba hårt. Då har poängen kommit, säger Jonathan Toews till nhl.com.

För Chicago gäller det nu att hitta rytmen även på hemmais. Match tre, som spelas natten mot fredag, kommer att bli en nyckelmatch, tror Jonathan Toews.

- Jag tror att vi helt och hållet måste glömma de här två matcherna och verkligen försöka förbättra oss där hemma. Det är det som motiverar oss. Vi vet att vi inte har gjort i närheten av tillräckligt på hemmais.

Niklas Hjalmarsson höll på att komma med i målprotokollet i match två. Eksjösonen fick emellertid nöja sig med en assist då det var Troy Brouwer som styrde in hans skott till 4-1 i den tredje perioden.

Patrick Marleau gjorde bägge målen för San José.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela