Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Montreal fick revansch - körde över Flyers

- 21/05/2010, 09:04 -
1 av 6

2 av 6

Montreal körde över Philadelphia.
3 av 6

Montreal körde över Philadelphia.

4 av 6

5 av 6

6 av 6

0-9 på de två inledande conferencefinalerna. Det var precis den väckarklocka Montréal Canadiens behövde. I natt slog man tillbaka med besked. Hemma i Bell Centre kördes Philadelphia Flyers över. - Det var en gammal hederlig utklassning, säger Flyers kapten Mike Richards efter 1-5-förlusten.

MONTREAL. Två raka matcher utan mål och över huvud taget ett spel som varken tillfredsställde fansen eller Montréal Canadiens själva. En hemmamatch var emellertid precis vad doktorn hade ordinerat åt slutspelets stora överraskning.

Inför 21 273 högljudda åskådare i Bell Centre återfick Canadiens sitt självförtroende. Med det kom målen. Drygt sju minuter in i den första perioden lyckades slutspelets skyttekung Mike Cammalleri göra 1-0 - hans 13 mål i slutspelet. Det blev början på en kväll av återupprättelse.

- Det var skönt för oss att äntligen göra mål. Vi försökte bara få puckar på målet och försökte få mer trafik framför kassen, säger Cammalleri till nhl.com.

När Canadiens väl hade fått hål på spöket Michael Leighton lossnade det rejält. Tom Pyatt gjorde 2-0 innan den första perioden var över. Därefter spelade samme Pyatt fram Dominic Moore till 3-0 i den andra perioden.

- Missuppfatta mig inte ... Vi behövde göra mål för att vinna, men det var resultatet som skapade allt snack. Jag tycker att vi gjorde en hel del bra saker förra matchen, men vi förlorar med 3-0 och det är andra matchen i följd där vi inte gör mål, då är det det alla börjar prata om. Själva gillade vi hur vi spelade och kände att målen skulle komma, menar Cammalleri.

Brian Gionta hann spä på till 4-0 tidigt i den tredje perioden innan Flyers slutligen kunde få hål på Jaroslav Halak. Simon Gagné spräckte nollan med sitt sjunde mål på lika många matcher sedan han återvände från sin fotskada.

Stjärnbacken borta i upp till ett halvår

Tredje perioden rycktes sönder av utvisningar och innehöll bland annat ett råkurr mellan Scott Hartnell och Roman Hamrlik. Hartnell var den mest aktive och delade ut flest slag, men över lag var det Hamrliks afton. Han spelade fram till två av målen och lämnade isen som +4.

Hamrliks storspel kom passande nog dagen efter beskedet att Montréals stjärnback Andrei Markov tvingats operera korsbandet och blir borta i ett halvår.

- Vi kommer verkligen att sakna honom. Vem som än tar hans plats måste kliva fram och höja sig ett snäpp, konstaterar Hamrlik som gjorde just det i natt.

Hamrliks unga backpartner P.K. Subban hade ockspå en stark match med tre assist. 21-åringen har varit sensationellt bra i slutspelet efter att bara ha gjort två matcher under grundserien. 36-årige Hamrlik fungerar som en mentor åt den forne juniorvärldsmästaren.

- Jag försöker hjälpa honom. Vi pratar i båset och mellan perioderna. Han är en ung kille som har en stor framtid framför sig. Det är trevligt att se honom spela.

En annan back, Marc-André Bergeron, avslutade målskyttet i matchen genom att göra 5-1 i powerplay. För Philadelphia blir det till att skaka av sig den undermåliga insatsen illa kvickt inför match fem på lördag kväll.

- Vi kan inte sitta och gnälla över det här. Det är bara att glömma det. Det här var en match. Inte mer än så, säger Peter Laviolette, Philadelphias coach.

Hockeysverige.se