Lindström sänkte Sundins Vancouver

Förre Modospelaren Joakim Lindström i målkalas i nattens NHL.

Joakim Lindström såg till att fördjupa Vancouvers svacka i NHL-ishockeyn.

Den förre Modospelaren gjorde två mål när Phoenix vann med 4-1.

För Vancouver var det fjärde raka förlusten på hemmaplan sedan Mats Sundins ankomst.

När Mats Sundin valde Vancouver gjorde han det bland annat för att Vancouver sågs som ett av de lag som kunde utmana om slutsegern i Stanley cup framåt försommaren. Men just nu är det inte mycket som talar för det.

I comebackmatchen i NHL blev det seger mot Edmonton på bortaplan, 4-2 den 7 januari. Därefter har det blivit förluster hemma mot St Louis, San Jose, New Jersey och nu mot Phoenix.

I torsdagsnattens match hjälpte det inte ens att målvaktsstjärnan Roberto Luongo gjorde comeback efter skada.

En som bidrog starkt till Phoenixsegern var Joakim Lindström, som gjorde två mål bakom Luongo.

– Det var ganska enkla mål, sade Lindström till Expressen på nätet.

– Det här var en oerhört viktig seger för oss på bortaplan. Det är tajt som tusan kring slutspelsstrecket.

Lindström har haft en krokig väg genom sin nordamerikanska karriär och har pendlat mellan farmarligan och NHL. Från början tillhörde han Columbus, men blev i höstas bortbytt till Anaheim där han inte fick någon speltid. Därefter hamnade han en kort period i Chicago innan han byttes tillbaka till Anaheim.

I december hamnade han i Phoenix, under tränaren Wayne Gretzky och hans högra hand Ulf Samuelsson.

Där har det gått bättre.

De två målen mot Vancouver var 24-åringens sjätte och sjunde för säsongen, på 17 matcher. Lindström gjorde 1-0 och 2-0 i den första perioden och lade en stabil grund för segern. I den andra perioden punkterade Phoenix matchen med två mål. Daniel Sedin tröstmålade i tredje för hemmalaget.

I St Louis gjorde Patrik Berglund första målet när St Louis vann över Colorado med 5-2. Det var 20-åringens 14:e mål för säsongen och därmed leder han nu skytteligan bland årets rookies, ett mål före Chicagos Kris Versteeg och Bostons Blake Wheeler.

Mikael Samuelsson och Johan Franzén gjorde var sitt mål när Detroit besegrade Los Angeles med 4-0.