Erbjuds monsterkontrakt av KHL-klubb.
Erbjuds monsterkontrakt av KHL-klubb. - Foto: BILDBYRÅN

Kovalchuk erbjuds monsterkontrakt

Ilja Kovalchuk är utan kontrakt i NHL och kommer kunna välja och vraka bland erbjudandena i ligan. Men klubbarna kommer få hård konkurrens. Av KHL-klubbarna som inte tänker ge upp utan fajt. Enligt ryska uppgifter erbjuds han motsvarande 240 miljoner kronor för tre säsonger.


MOSKVA. Salavat Julajev Ufa och SKA Sankt Petersburg. Där har ni klubbarna som tänkt ta upp jakten på Ilja Kovalchuks tjänster för de kommande åren.

Den ryske stjärnan är utan kontrakt i NHL och funderar som bäst på framtiden. Men det är inte säkert att den kommer ske i Nordamerika. Inte om KHL:s storklubbar får välja.

Enligt Gennadij Boguslavskijs (Montrealbaserat korrespondent för Sovjetskij Sport) twitter ska Kovalchuk ryska agent Jurij Nikolajev ha bekräftat att Ufa och Sankt Petersburg erbjudit hans klient kontraktsförslag över tre år för 30 miljoner dollar - motsvarande 240 miljoner svenska kronor.

Pengar som ingen NHL-klubb kommer kunna matcha över samma tidsperiod. Lägg därtill den låga ryska skattesatsen för att konstatera det ryska budets överlägsenhet.

27-åringen har tidigare spelat för Atlant/Chimik, Kazan och Spartak Moskva i hemlandet.

Han har gjort 338 mål och totalt 642 poäng på sina 621 NHL-matcher för Atlanta och New Jersey och skulle vid en hemflytt bli KHL:s klart tyngsta triumf i sitt krig mot NHL.

I Sankt Petersburg skulle han kunna komma att bilda kedja med Maksim Susjinskij och Aleksej Jasjin och bli klubbkamrat med Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl.

Fortsättning i Kovalchuk-historien lär följa och pågå en bra bit in på sommaren.

Hockeysverige.se

/
KHL
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!