- Foto: Scanpix

Ekman-Larsson får konkurrens - av rysk jättetalang

Oliver Ekman-Larsson ska försöka ta en plats i Phoenix nästa säsong.


Oliver Ekman-Larsson kommer få rookiekonkurrens av ryske backtalangen Maksim Gontjarov som för ett par veckor sedan skrev på ett treårskontrakt med klubben.

Han har sin åsikt klar för sig kring NHL och KHL.

- NHL är ju en bättre liga än KHL idag. Den har 100 års tradition och man har rättat till alla fel som funnits medan KHL fortfarande är nytt och fortfarande har en del att lära, säger han till sportdaily.ru.

Att det är betydligt sämre betalt i NHL än i KHL är inget 20-åringen bryr sig om.

- Jag är så ung nu så att få spela hockey går i första hand. Pengar i andra.

Trots sin unga ålder har Gontjarov redan spelat fyra säsonger i CSKA Moskva. De tre senaste ordinarie och som en av klubbens allra bästa backar.

Den gångna säsongen gjorde han fyra mål och tretton assist på 51 matcher.

Han räds inte heller spel i AHL. Åtminstone inte till en början.

- Det klart det hade varit bra om man hade fått en NHL-plats direkt. Skulle jag hamna i farmen så är jag inte rädd för det. Det kan vara ett nödvändigt steg att ta för att lära sig spelet därborta.

Gontjarov debuterade i ryska A-landslaget redan förrförra säsongen då han spelade i både LG Hockey Games och Czech Hockey Games.

Hockeysverige.se

nhl
/
/
Relaterat
Lämnar Färjestad för Washington
Mattias Tedenby och Jacob Josefson förra veckan. I dag var det Marcus Johanssons tur att bli NHL-spelare när han skrev på för tre år med Washington, som valde honom som första spelare i draften 2009.– En dröm som går i uppfyllelse, säger Marcus Johansson.
Tre kronor illa ute mot Lettland
Lettland blev ingen lätt motståndare för Tre kronor, som till slut ändå vann med 4-2.
Mårtensson: ”Helt sjukt att han spelat i allsvenskan”
Från allsvenskan direkt till VM-premiär. Där blev Oliver Ekman-Larsson, 18, utsedd till Sveriges bästa spelare. Nu hyllas han av elitseriens poängligatvåa, Linköpings Tony Mårtensson. – Det är helt sjukt att han har spelat i allsvenskan. Som han spelar här så hade han lika gärna kunnat spela i NHL gångna säsongen, säger Mårtensson till Hockeysverige.se.
Tre Kronor föll mot Ryssland
Ännu en Euro Hockey Tour-turnering håller på att sluta i svenskt antiklimax. Efter 2-4 mot Ryssland är alla chanser till turneringsseger i LG Hockey Games bortblåsta. Och det ser minst sagt dystert ut inför VM. – VM är det minsta jag är orolig för, säger förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson.
Senaste nytt

Newcastle tog första CL-segern på 20 år – slog PSG

2 timmar sedan

USA tog sjunde raka VM-guldet efter Biles show

3 timmar sedan
USA är världsmästare i laggymnastik för sjunde gången i följd. Detta efter en rejäl uppvisning av storstjärnan Simone Biles under finalen i Antwerpen.

Hattrick för Troock – stoppade Nybros segertrend

3 timmar sedan
Nykomlingen Nybros segertrend är över. 0–6 hemma mot AIK blev klubbens första förlust i hockeyallsvenskan. Jag tror det var en läropeng för oss, säger tränaren Tommy Samuelsson till TV4 Play.

Nilsson kan avgå: "Ett av alla tänkbara alternativ"

igår 20:20
Karl-Erik Nilsson överväger att avgå efter kritiken. Det berättar Riksidrottsförbundets ordförande för Göteborgs-Posten. "Det är ett av alla tänkbara alternativ", skriver han.

Gör som Sörenstam – spelar mot herrarna

igår 17:30
Amerikanskan Lexi Thompson kommer att pegga upp på nästa veckas PGA-tourtävling i Nevada.

Fotbolls-VM firar 100 år – spelas i sex länder

igår 17:28
Fotbolls-VM firar 100 år 2030 – vilket firas stort och brett. Slutspelet ska spelas på tre kontinenter och i sex länder. "I en splittrad värld är fotbollen enande", säger Fifa-ordföranden Gianni Infantino.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.