Torsdag 30 Jun
Stockholm

Pääjärvi-Svensson till NHL - klar för Edmonton

Det blir föga överraskande NHL-spel för Magnus Pääjärvi Svensson till hösten. I natt meddelade Edmonton Oilers att man är överens om ett treårskontrakt med svensken.- Det här är en spännande dag för Edmonton Oilers organisation, säger general managern Steve Tambellini.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Säsongen gick enligt planerna för Magnus Pääjärvi Svensson. Han etablerade sig som en produktiv spelare för Timrå i elitserien, producerade i JVM och lyckades till och med ta sig till VM. Väl där gjorde han en succé som få hade kunnat drömma om.

Efter att ha blivit svensk poängkung i turneringen med nio poäng (5+4) på nio matcher rådde det ingen tvekan om att Edmonton Oilers, som draftade svensken som tionde spelare förra sommaren, skulle vilja ha över honom till Nordamerika.

Nu är kontraktet påskrivet och klart. Det uppges vara värt 900 000 dollar per säsong.

- Han får maxkontrakt för rookies och vi är väldigt nöjda. Blir det AHL-hockey så sjunker den summan till en ordinär elitserielön, säger pappan och agenten Gunnar Svensson till Dagbladet.

"Vet ingen som blivit lyckosam av att åka hem"

Att 19-åringen skulle återvända till Timrå under hösten är uteslutet. Blir det spel i AHL kommer han att stanna i Nordamerika ändå.

- Magnus har valt väg genom att skriva på för Edmonton. Nu tänker han köra på det här spåret och är beredd att spela i AHL om så blir fallet, säger Gunnar Svensson.

- Det är en massa spelare som åker dit bort och tar de inte plats i NHL så vänder de hemåt. Kvalificerar sig inte Magnus i Oilers lag efter campen så kommer han att spela i AHL. Jag vet inte någon spelare som blivit lyckosam i NHL som åkt hem.

Edmonton Oilers är också upprymda över att få in den talangfulle svensken i sin organisation.

- Det här är en spännande dag för Edmonton Oilers organisation. Under sin juniorkarriär och tid med de svenska landslagen har Magnus visat upp vilken explosiv spelare han är som kan ta sig in på målet med stor bestämdhet. Vi ser fram emot att ha honom på vårt träningsläger till hösten, säger general managern Steve Tambellini på klubbens webbsida.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.