4 av 6
5 av 6
6 av 6

Flyers Stanley Cup-dröm lever

Ett bortdömt mål i förlängningen fick inte Philadelphia Flyers att tvivla. Claude Giroux iklädde sig hjälterollen när han styrde in segermålet i den tredje Stanley Cup-finalen.- Det här ger oss självförtroende, säger lagkaptenen Mike Richards efter 4-3-vinsten.

Det är inte ofta ett lag får jubla två gånger i en förlängning. Philadelphia Flyers och dess fans fick det märkliga nöjet i nattens tredje Stanley Cup-final.

Jeff Carter fick taket i Wachovia Center att lyfta när han petade in vad alla trodde var den avgörande 4-3-pucken. Målet dömdes dock bort sedan det visat sig att domaren Bill McCreary blåst av spelet innan pucken passerat mållinjen.

- Jag tror att vi alla blev lite chockade, speciellt som ingen hörde att han blåste, säger Mike Richards, Flyers lagkapten, till CBC.

Rättvisa kom dock att skippas. 5.59 in i förlängningen kom ett regelrätt avgörande. Slutspelshete Claude  Giroux fick klubban på en elegant passning från Matt Carle och styrde pucken förbi Antti  Niemi i Chicagokassen.

- Det var en känsla av lättnad. Otroligt skönt att se att vi stod upp även efter det bortdömda målet, att det inte fanns några tendenser till depression, säger Mike Richards.

Första finalpoängen för Toews

Philadelphia Flyers gick in i förlängningen med en positiv känsla efter att ha dominerat den tredje perioden. Hemmalaget hade flera goda chanser att avgöra matchen redan under ordinarie matchtid, men Antti Niemi hade konserverat sin goda form från match två och lät inga slumppuckar passera honom.

Chicago tog ledningen med 3-2 tidigt i den tredje perioden efter en snabb spelvändning. Jonathan  Toews registrerade sin första finalpoäng när han frispelade Patrick Kane som gjorde sitt första finalmål.

Glädjen blev kortvarig. Bara 20 sekunder senare skickade Ville Leino in sitt sjätte slutspelsmål efter att ha fångat upp en målvaktsretur från landsmannen Niemi.

Inför förlängningen visste Flyers vad som stod på spel. Laget lyckades visserligen vända 0-3 i matcher i serien mot Boston Bruins. Chansen att lyckas göra om den bedriften mot ett av NHL:s främsta lag kändes försvinnande liten.

- Det var lite tystare i omklädningsrummet än vanligt, lite nervöst. Men vi var redo och vi visste att vi var tvungna att vinna, säger Mike Richards.

- Det här ger oss självförtroende, ger oss greppet. Vi har varit bra hemma hela säsongen och vi ska fortsätta vara det i nästa match.

Philadelphia Flyers kommer att försöka jämna ut finalserien i Wachovia Center natten mot lördag.

/
/
/

Beskedet: Förra världsettan avslutar karriären

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.