Torsdag 30 Jun
Stockholm

"Mardrömmen" blev till utmärkelse

Don Maloney årets general manager i NHL

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han kallar det "en mardröm". Men trots att Phoenix Coyotes saknade ägare, hade finansiella problem och fick tvångsstyras av NHL lyckades laget ta sig till slutspel. På onsdagen fick Phoenix Coyotes general manager Don Maloney ett kvitto på sitt fina arbete då han utsågs till NHL General Manager of the Year.

- Det är smickrande. Men det är mer en reflektion av organisationens framgång och den började med coachernas fina arbete, säger Maloney till Canadian Press.

När Wayne Gretzky lämnade sin post som coach efter diverse interna problem valde Maloney att anställa Dave Tippett som ersättare. Tippet guidade ett ungt och oprövat Coyotes till en rekordsäsong. Laget spelade ihop 107 poäng under grundserien och pressade Detroit Red Wings till en sjunde match i den första slutspelsomgången.

Någon lösning på klubbens ägarproblem ser inte ut att finnas i sikte. NHL styr fortfarande klubben i väntan på att en köpare ska ge sig till känna.

- Mardrömmen fortsätter. Jag har tillbringat en hel del tid med Bill Daly (NHL:s vice kommissionär) för att försöka reda ut hur vi ska gå vidare, säger Don Maloney.

- Det handlar om att komma överens om en spelarbudget och sedan har vi en hel del free agent, så vi pratar med honom för att se vem vi kan skriva kontrakt med och var vi måste titta. Det är ingen skillnad jämfört med de andra 29 lagen.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.