Måndag 27 Jun
Stockholm

Persson provar lyckan i NHL

Niklas Persson vill testa lyckan i NHL.
Niklas Persson vill testa lyckan i NHL. Foto: BILDBYRÅN

Niklas Persson ser ut att bara bli ettårig i ryska Neftechimik Nizjnekamsk. Enligt sport-express.ru ska tränaren Vladimir Krikunov ha fått beskedet att Persson tänker prova lyckan i NHL med Chicago kommande säsong istället för att fortsätta i klubben.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

RYSSLAND. - Pengamässigt kommer det bli ett sämre kontrakt, det är inget snack. Det kommer bli en jättestor skillnad men det är inte det det handlar om. Jag är uppväxt med NHL som världens bästa liga och jag har följt den på nära håll i alla år. NHL har alltid varit en dröm så kommer erbjudandet och chansen så kommer jag ta det, har Niklas Persson sagt till hockeysverige.se tidigare.

31-åringen har gått framåt stort i karriären på äldre dagar. Sedan han lämnade Leksand för Linköping 2006 har han fått ett stort lyft och gått framåt mer och mer för varje år.

Under säsongen i Nizjnekamsk hade han en trög inledning och var poänglös i de sju första matcherna innan han svarade för 37 poäng på de sista 48 matcherna i serien.

Nizjnekamsk kommer trots Perssons avhopp inte att sakna svenskar under kommande säsong. Både Björn Melin och Daniel Fernholm finns på kontrakt i klubben.

Någon officiell bekräftelse på att Persson hamnar i NHL och Chicago lär däremot dröja ett tag till.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.