Niklas Persson vill testa lyckan i NHL.
Niklas Persson vill testa lyckan i NHL. - Foto: BILDBYRÅN

Persson provar lyckan i NHL

Niklas Persson ser ut att bara bli ettårig i ryska Neftechimik Nizjnekamsk. Enligt sport-express.ru ska tränaren Vladimir Krikunov ha fått beskedet att Persson tänker prova lyckan i NHL med Chicago kommande säsong istället för att fortsätta i klubben.


RYSSLAND. - Pengamässigt kommer det bli ett sämre kontrakt, det är inget snack. Det kommer bli en jättestor skillnad men det är inte det det handlar om. Jag är uppväxt med NHL som världens bästa liga och jag har följt den på nära håll i alla år. NHL har alltid varit en dröm så kommer erbjudandet och chansen så kommer jag ta det, har Niklas Persson sagt till hockeysverige.se tidigare.

31-åringen har gått framåt stort i karriären på äldre dagar. Sedan han lämnade Leksand för Linköping 2006 har han fått ett stort lyft och gått framåt mer och mer för varje år.

Under säsongen i Nizjnekamsk hade han en trög inledning och var poänglös i de sju första matcherna innan han svarade för 37 poäng på de sista 48 matcherna i serien.

Nizjnekamsk kommer trots Perssons avhopp inte att sakna svenskar under kommande säsong. Både Björn Melin och Daniel Fernholm finns på kontrakt i klubben.

Någon officiell bekräftelse på att Persson hamnar i NHL och Chicago lär däremot dröja ett tag till.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.