Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Detroit jagar tidigare Modoback

- 10/06/2010, 18:13 -
Tollefsen krigar framför mål.

Tollefsen krigar framför mål.

SCANPIX/AP

Detroit Red Wings fick honom i utbyte för Ville Leino, som gjorde stor succé för Philadelphia Flyers i årets Stanley Cup-slutspel. Nu vill man ha tillbaka Ole-Kristian Tollefsen till organisation.

DETROIT. Detroits general manager Ken Holland säger till mlive.com att de kommer att erbjuda norrmannen ett så kallat "qualifying offer" som gör att man - i sämsta fall - får behålla hans NHL-rättigheter.

Ole-Kristian Tollefsen skrev på ett kontrakt på 2+1 år med Modo för en knapp månad sedan. Han kan återvända till NHL om han tackar ja till Detroit Red Wings bud innan tisdag, då deadlinen för europeiska spelare till NHL infaller.

Den nyblivne 26-åringen gjorde 18 matcher för Philadelphia Flyers innan han trejdades till Detroit, där det enbart blev spel för farmarlaget Grand Rapids Griffins. På 16 matcher gjorde han ett mål och samlade på sig 44 utvisningsminuter.

Hockeysverige.se