Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rundblad klar för St.Louis – lånas ut till Skellefteå

- 11/06/2010, 09:09 -
David Rundblad skrev på för St. Louis – men kommer att stanna kvar i Skellefteå.

David Rundblad skrev på för St. Louis – men kommer att stanna kvar i Skellefteå.

SCANPIX/AP

David Rundblad är klar för St. Louis Blues - men ändå inte. På torsdagen offentliggjorde NHL-klubben att man har skrivit kontrakt med 20-åringen. Enligt vad hockeysverige.se erfar stannar han dock i Skellefteå. - Vi gillar hans utveckling och de framsteg han har gjort sedan vi draftade honom i fjol, säger presidenten John Davidson.

SAINT LOUIS. Härom veckan var David Rundblad på plats i St. Louis för att bekanta sig med sin framtida NHL-klubb. Något spel i St. Louis blir det emellertid inte till hösten. Rundblad har visserligen skrivit under ett treårskontrakt med Blues, men kommer att lånas ut till Skellefteå under den kommande säsongen, uppger en källa för hockeysverige.se.

- Genom att sajna David fortsätter vi att hålla bredden på vår blålinje. Vi har imponerats av och gillar hans utveckling och de framsteg han har gjort sedan vi draftade honom i fjol, säger Blues president John Davidson i ett uttalande.

- Vi ser fram emot att se honom fortsätta att utvecklas mot NHL.

David gjorde 13 poäng (1+12) på 47 elitseriematcher den gångna säsongen och deltog samtidigt i sitt andra JVM. Han var med och tog brons med Småkronorna i Saskatoon och fick även debutera i A-landslaget i samband med LG Hockey Games. Han var dessutom den sista backen att bli petad ur Bengt-Åke Gustafssons VM-trupp.

För Skellefteå är det glada nyheter att han blir kvar i Sverige. Klubben fick tidigare ett liknande besked från Tim Erixson som valde bort en flytt till Calgary Flames för att i stället satsa vidare i elitserien.

David Rundblad draftades som 17:e spelare i första rundan förra sommaren. Totalt valdes sju svenskar i första rundan. Det var nytt rekord.

Hockeysverige.se