David Rundblad skrev på för St. Louis – men kommer att stanna kvar i Skellefteå.
David Rundblad skrev på för St. Louis – men kommer att stanna kvar i Skellefteå. - Foto: SCANPIX/AP

Rundblad klar för St.Louis – lånas ut till Skellefteå

David Rundblad är klar för St. Louis Blues - men ändå inte. På torsdagen offentliggjorde NHL-klubben att man har skrivit kontrakt med 20-åringen. Enligt vad hockeysverige.se erfar stannar han dock i Skellefteå. - Vi gillar hans utveckling och de framsteg han har gjort sedan vi draftade honom i fjol, säger presidenten John Davidson.


SAINT LOUIS. Härom veckan var David Rundblad på plats i St. Louis för att bekanta sig med sin framtida NHL-klubb. Något spel i St. Louis blir det emellertid inte till hösten. Rundblad har visserligen skrivit under ett treårskontrakt med Blues, men kommer att lånas ut till Skellefteå under den kommande säsongen, uppger en källa för hockeysverige.se.

- Genom att sajna David fortsätter vi att hålla bredden på vår blålinje. Vi har imponerats av och gillar hans utveckling och de framsteg han har gjort sedan vi draftade honom i fjol, säger Blues president John Davidson i ett uttalande.

- Vi ser fram emot att se honom fortsätta att utvecklas mot NHL.

David gjorde 13 poäng (1+12) på 47 elitseriematcher den gångna säsongen och deltog samtidigt i sitt andra JVM. Han var med och tog brons med Småkronorna i Saskatoon och fick även debutera i A-landslaget i samband med LG Hockey Games. Han var dessutom den sista backen att bli petad ur Bengt-Åke Gustafssons VM-trupp.

För Skellefteå är det glada nyheter att han blir kvar i Sverige. Klubben fick tidigare ett liknande besked från Tim Erixson som valde bort en flytt till Calgary Flames för att i stället satsa vidare i elitserien.

David Rundblad draftades som 17:e spelare i första rundan förra sommaren. Totalt valdes sju svenskar i första rundan. Det var nytt rekord.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.