Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Burish: ”Pronger är den största idioten i ligan”

- 11/06/2010, 09:19 -
Hockey

Burish går till hård attack mot Chris Pronger.

SCANPIX/AP

Fair play och ord av respekt efter att Stanley Cup är utdelad? Glöm det! Bara minuter efter att Chicago Blackhawks hade säkrat finalsegern över Philadelphia Flyers gick forwarden Adam Burish ut i en vildsint attack mot Chris Pronger.

CHICAGO. - Jag tycker att Chris Pronger är den största idioten i ligan. Jag tål inte killen för fem öre. Jag hoppas att jag aldrig behöver se honom igen. Om jag ser honom kanske jag blir tvungen att slå till honom, sade Burish till NBC i vimlet av firande Chicagospelare.

Adam Burish fick frågan om han hade sett den affisch på Chris Pronger som tidningen Chicago Tribune låtit trycka upp i samband med den sjätte finalmatchen. På den har Prongers ben bytts ut mot en konståkares ackompanjerat av texten "Chrissy Pronger - looks like Tarzan, skates like Jane".

- Nej, den missade jag, men det är perfekt. Han skulle ha haft samma utstyrsel på sig här ute. Han är hemsk, tyckte Chicagoforwarden.

Adam Burish spelade 15 av Chicagos 22 slutspelsmatcher utan att registrera någon poäng. Han var petad i de tre avslutande finalmatcherna.

Hockeysverige.se