Hockey
Burish går till hård attack mot Chris Pronger. - Foto: SCANPIX/AP

Burish: ”Pronger är den största idioten i ligan”

Fair play och ord av respekt efter att Stanley Cup är utdelad? Glöm det! Bara minuter efter att Chicago Blackhawks hade säkrat finalsegern över Philadelphia Flyers gick forwarden Adam Burish ut i en vildsint attack mot Chris Pronger.


CHICAGO. - Jag tycker att Chris Pronger är den största idioten i ligan. Jag tål inte killen för fem öre. Jag hoppas att jag aldrig behöver se honom igen. Om jag ser honom kanske jag blir tvungen att slå till honom, sade Burish till NBC i vimlet av firande Chicagospelare.

Adam Burish fick frågan om han hade sett den affisch på Chris Pronger som tidningen Chicago Tribune låtit trycka upp i samband med den sjätte finalmatchen. På den har Prongers ben bytts ut mot en konståkares ackompanjerat av texten "Chrissy Pronger - looks like Tarzan, skates like Jane".

- Nej, den missade jag, men det är perfekt. Han skulle ha haft samma utstyrsel på sig här ute. Han är hemsk, tyckte Chicagoforwarden.

Adam Burish spelade 15 av Chicagos 22 slutspelsmatcher utan att registrera någon poäng. Han var petad i de tre avslutande finalmatcherna.

Hockeysverige.se

/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

2 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

2 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

3 timmar sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

3 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.