Tisdag 30 Nov
Stockholm

Karlsson spelar i NHL nästa säsong

Det blir NHL-spel i höst trots allt för Henrik Karlsson. Bytet av rättigheter som Calgary gjorde med San José innebär att han kommer åka över och spela för klubben direkt. - Vi var överens med honom, men rent juridiskt fanns inget påskrivet kontrakt, säger Dynamo Rigas sportchef Janis Stepitis.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

CALGARY. Turerna kring KHL och deras märkliga sätt att förklara att saker är klara fortsätter att förbrylla. Idag är det Henrik Karlsson, som för en tid sedan själv förkunnade att han var klar för Dynamo Riga och därefter valde klubben att gå ut med att så också var fallet.

Men under draften valde Calgary att trejda till sig rättigheterna till den långe svensken från San José. Ett byte många trodde var för att kunna ta del av svenskens tjänster till nästa säsong i och med hans kontrakt med Riga.

Men så blir det inte. Han kommer spela för Calgary redan den kommande säsongen.

- Jag ska jobba hårt här och försöka komma i så bra form som möjligt och vara på isen så mycket det går här i Sverige. NHL har alltid varit en dröm sedan man var liten. Jag kan inte riktigt förstå det, jag är jätteglad, säger Henrik Karlsson till Calgary Sun.

Meningen är att han ska vara backup till Miikka Kiprusoff under säsongen som kommer.

I Riga tar man beskedet med ro. Trots att man officiellt hade gått ut med att allt var klart - vet man med sig att man gjorde det för tidigt.

- Vi hade kommit överens och han hade redan berättat för svenska medier att han skulle spela här. Men rent juridiskt fanns det ännu inget påskrivet. Karlsson ville vänta på vad som skulle hända i Nordamerika och nu har han tydligen valt att gå den vägen, säger Rigas sportchef Janis Stepitis till sportacentrs.com.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela