- Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

Karlsson spelar i NHL nästa säsong

Det blir NHL-spel i höst trots allt för Henrik Karlsson. Bytet av rättigheter som Calgary gjorde med San José innebär att han kommer åka över och spela för klubben direkt. - Vi var överens med honom, men rent juridiskt fanns inget påskrivet kontrakt, säger Dynamo Rigas sportchef Janis Stepitis.


CALGARY. Turerna kring KHL och deras märkliga sätt att förklara att saker är klara fortsätter att förbrylla. Idag är det Henrik Karlsson, som för en tid sedan själv förkunnade att han var klar för Dynamo Riga och därefter valde klubben att gå ut med att så också var fallet.

Men under draften valde Calgary att trejda till sig rättigheterna till den långe svensken från San José. Ett byte många trodde var för att kunna ta del av svenskens tjänster till nästa säsong i och med hans kontrakt med Riga.

Men så blir det inte. Han kommer spela för Calgary redan den kommande säsongen.

- Jag ska jobba hårt här och försöka komma i så bra form som möjligt och vara på isen så mycket det går här i Sverige. NHL har alltid varit en dröm sedan man var liten. Jag kan inte riktigt förstå det, jag är jätteglad, säger Henrik Karlsson till Calgary Sun.

Meningen är att han ska vara backup till Miikka Kiprusoff under säsongen som kommer.

I Riga tar man beskedet med ro. Trots att man officiellt hade gått ut med att allt var klart - vet man med sig att man gjorde det för tidigt.

- Vi hade kommit överens och han hade redan berättat för svenska medier att han skulle spela här. Men rent juridiskt fanns det ännu inget påskrivet. Karlsson ville vänta på vad som skulle hända i Nordamerika och nu har han tydligen valt att gå den vägen, säger Rigas sportchef Janis Stepitis till sportacentrs.com.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.