Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trotjänaren sparkas: "Upprörd och besviken"

- 30/06/2010, 10:48 -
Mike Modano är besviken.

Mike Modano är besviken.

Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Efter 22 år i organisationen blir han visad dörren. Det uppskattar inte trotjänaren Mike Modano.- Jag är upprörd och besviken, säger veterancentern efter att ha fått beskedet att han inte får förnyat förtroende av Dallas Stars.

DALLAS. 1988 gjorde Minnesota North Stars Mike Modano till etta i NHL-draften. Sedan dess har han varit organisationen trogen i vått och torrt under 22 år. På tisdagen tog amerikanens sejour i klubben abrupt slut när Dallas Stars general manager Joe Nieuwendyk meddelade att det var dags för klubben och dess ikon att gå skilda vägar.

Mike Modano, som nu har hunnit bli 40 år gammal, tog emot beskedet med ett styng av bitterhet. Han säger till Dallas Morning News att han är frustrerad över hur ärendet har hanterats.

- För ett tag sedan blev jag tillsagd att jag skulle få vara med och bestämma hur och när jag ville sluta. Så har det bevisligen inte blivit. Jag är upprörd och besviken över hur den här dagen utvecklade sig. Det var verkligen inte så här jag hade trott att det skulle bli.

Modano är samtidigt noggrann med att understryka att han inte hyser något agg mot Joe Nieuwendyk, som han vann Stanley Cup tillsammans med 1999.

Kan följa hustrun till Hollywood

- Verkligen inte. Det var inget enkelt beslut för honom och det vet jag. Det handlar bara om affärer, men det gör det inte enklare för mig, säger Mike Modano.

Om karriären går vidare har han ännu inte beslutat Innan han tar ett bestämmer det vill han ta reda på vad som erbjuds på free agent-marknaden som öppnar på torsdag. Han vill gärna stanna i Western Conference och allra helst i närheten av Kalifornien eftersom hans hustru Willa Ford är skådespelerska i Hollywood.

- Hon skulle bli eld och lågor om det blev så, det är verkligen något jag skulle föredra. Men framför allt måste jag hitta rätt lösning, säger Modano till Dallas Morning News.

Mike Modano lämnar Dallas Stars efter att ha gjort 1 359 poäng på 1 459 matcher för organisationen, som fram till 1993 var Minnesota North Stars. Den noteringen gör honom till den mest produktiva USA-födda NHL-spelaren genom tiderna.

Hockeysverige.se