Robin Lehrer siktar högt.
Robin Lehrer siktar högt. - Foto: Adrian Wyld/AP/SCANPIX

Jättetalangen siktar högt – på spel i NHL nästa säsong

Han kallas "klubbens mest lovande spelare" av lokaltidningarna. Målvakten Robin Lehner fyller 19 år nästa månad, men siktar på att spela NHL-hockey för Ottawa Senators redan nästa säsong.


OTTAWA. I en intervju med Ottawa Sun säger ex-frölundaiten, som spelade juniorhockey i OHL förra säsongen, att han vill sätta press på den etablerade duon Brian Elliott och Pascal Leclaire redan i höst.

- Jag vill ta en plats. Det kanske inte låter realistiskt för folk, men det är något jag siktar på. Det finns två väldigt duktiga målvakter i den här organisationen och jag vill mäta mig med dem. Jag vill göra mitt bästa, säger Robin Lehner.

Ottawa Senators klubbledning gillar den storväxte svenskens inställning. De ser honom som en framtida stormålvakt.

- Jag är glad att han har den här attityden. Man vill ha spelare som kommer till träningslägret med de här tankarna. Han är en ung kille, han har självförtroende och all talang i världen, säger Pierre Dorian, chef för spelarutvecklingen i klubben.

- Mentalt tycker jag nästan att han är framme på grund av sin tävlingsinstinkt. NHL kan exponera varenda liten svaghet, så han måste nästan spela perfekt för att slåss om en plats.

Det mest realistiska är att det blir spel i farmarlaget Binghamton Senators för göteborgaren. Det är också ett stort steg. Lehner har trots allt juniorstatus i ytterligare en säsong och det är ytterst få juniormålvakter som får chansen att spela AHL-hockey.

Hockeysverige.se

nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel vinner världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.