Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trotjänarens avsked öppnar för Brunnström

- 04/07/2010, 17:13 -
Brunnström (t.h) ser ut att stanna i Dallas.

Brunnström (t.h) ser ut att stanna i Dallas.

Ben Margot/AP/SCANPIX

Fabian Brunnström hade en riktigt tuff andra säsong i Dallas Stars. Den tidigare Färjestadsspelaren mäktade bara med två mål på 44 matcher och ryktades vara på väg bort från klubben.

DALLAS. Nu erbjuds Brunnström av allt att döma en kontraktsförlängning. General managern Joe Nieuwendyk säger till Dallas Morning News att han har fört positiva samtal med svensken.

- Jag hade ett bra möte med Fabian i slutet av säsongen. Jag vet att det har varit en tuff situation för honom, men han är en kille som har skicklighet och storlek. Jag vet att han inte visade det förra året, men ha sa till mig: "Jag ska komma hit och visa folk vad jag kan". Att ha hans skicklighet i laget är positivt, speciellt nu när Mike (Modano) försvinner, säger Nieuwendyk till tidningen.

25-årige Brunnström värvades till Dallas från Färjestad våren 2008 efter att ha varit den mest eftertraktade spelaren utanför NHL. Han gjorde hattrick i sin första NHL-match mot Nashville samma höst och sköt totalt 17 mål på 55 matcher under rookiesäsongen.

Den gångna säsongen var betydligt tuffare. Dallas bytte både coach (från Dave Tippett till Marc Crawford) och general manager (från Brett Hull/Les Jackson till Nieuwendyk) vilket medförde att skåningen fick mindre förtroende än tidigare. Han hade problem med skador och sjukdomar samtidigt som han blev petad stup i kvarten.

Hockeysverige.se