Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sankt Petersburg jagar Kovaltjuk - Ryssen vill säkra OS-platsen

- 05/07/2010, 21:53 -

Gregory Smith/AP/SCANPIX

Ilja Kovaltjuk kan komma att lämna NHL för spel i KHL då världens största liga inte beviljat sitt deltagande i OS-turneringen 2014.

Det är inte längre ett treårskontrakt som det handlar om för Ilja Kovaltjuk och SKA Sankt Petersburg. Det senaste budet, enligt sportdaily.ru, är att man vill sajna upp superryssen över fyra år. Lagom för att hålla honom i hemlandet över hemma-OS i Sotji 2014 och ge honom rätt förutsättningar att säkra OS-spel (NHL har ju ännu inte beviljat sitt deltagande i OS-turneringen) och vara i rätt tidszon när det startar.

Enligt tidningen har man erbjudit Kovaltjuk 36 miljoner dollar (motsvarande runt 280 miljoner svenska kronor) för de fyra åren. Kovaltjuk själv uppges vilja ha 40 miljoner och där står parterna nu.

Sankt Petersburg jobbar även med att sajna upp stjärnmålvakten Jevgenij Nabokov. Det bekräftas också av lagets boss Aleksandr Medvedev.

- Ja, vi arbetar med att försöka få hit Jevgenij och jag hoppas att vi lyckas oavsett vilka NHL-klubbar som är intresserade, säger han till tidningen.

Sankt Petersburg har redan skrivit kontrakt med tjeckiske landslagsmålvakten Jakub Stepanek och står sig redan väl rustade för kommande säsong.

Mattias Weinhandl och Tony Mårtensson är redan en del i vad som skulle kunna bli ett mäktigt lagbygge säsongen 2010/11.

Hockeysverige.se