Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Los Angeles nobbar Kovalchuk – igen

- 08/07/2010, 18:51 -
Kovalchul kommer inte i Los Angeles Kings nästa säsong.

Kovalchul kommer inte i Los Angeles Kings nästa säsong.

Gregory Smith/AP/SCANPIX

För bara några dagar sedan drog sig Los Angeles Kings ut ur jakten på Ilya Kovalchuk. Nu gör man det igen.

LOS ANGELES. Efter att klubben återupptagit diskussioner med den ryske forwardens agent Jay Grossman i går meddelade man tidigt på torsdagsmorgonen att det inte blir någon affär.

Till Los Angeles Times säger klubbens vd Tim Leiweke att man inte är villiga att betala priset för 27-åringen.

- Vi skulle verkligen vilja knyta "Kovy" till vårt lag, men inte på bekostnad av våra duktiga, unga spelare. Dean (Lombardi, general manager) har försökt, men vi vet hur mycket lönetaksutrymme vi kommer att behöva framöver för att hålla vår kärna intakt. Vi kan inte låta en spelare ge oss panik inom ett år eller två. Det handlar inte om pengar, det handlar om lönetak, säger Leiweke.

Eftersom även New York Islanders dragit sig ur jakten på Kovalchuk är det bara New Jersey Devils kvar på marknaden av NHL-lagen. Devils ska enligt nordamerikansk media ha erbjudit ryssen ett sjuårskontrakt värt 60 miljoner dollar, motsvarande 450 miljoner svenska kronor.

I KHL är SKA St. Petersburg, som under gårdagen gjorde klart med målvakten Evgeni Nabokov, intresserat. Klubben ska ha erbjudit Kovalchuk ett fyraårskontrakt värt 36 miljoner dollar, enligt ryska uppgifter.

Hockeysverige.se