Oduya matchens lirare när Devils vann

New Jersey med Johnny Oduya i spetsen besegrade Montreal med 5-2.

New Jersey med Johnny Oduya i spetsen besegrade Montreal med 5-2. Oduya svarade för ett mål, hans fjärde för säsongen, och en assist vilket ledde till att han valdes till matchens lirare i NHL i natt.

New Jersey som sedan november har fått klara sig utan målvakten Martin Brodeur innehar, trots hans frånvaro, ledningen i Pacific division när lagen nu tar fem dagars paus på grund av All-star-matcher. New Jersey leder med en poäng före New York Rangers, och Martin Brodeur sägs vara tillbaka i spel inom kort.

Devilssegern över Montreal var den femte på raken mot kanadensarna.

I "the sunshine state" drabbades Tre Kronor- och Buffalobacken Henrik Tallinder av vad som verkar vara en rejäl axelskada när endast 37 sekunder återstod av andra perioden mot Tampa Bay. Det var när Tallinder tacklade Tampa Bays kapten Vincent Lecavalier som något gick snett.

– Henrik mår inte bra. Vi tar förmodligen tillbaka honom till Buffalo och skadan kommer att ses över. Men han kommer troligen att vara borta en lång tid, sa coachen Lindy Ruff till Buffalos hemsida.

En liten bit norrut i samma stat gjorde Mike Ribeiro sitt första hat-trick när hans Dallas besegrade Florida med 4-1. Florida tog ledningen halvvägs in i den första perioden genom Karlis Skrastins, en ledning som höll perioden ut. I mitten av den andra perioden kvitterade Dallas när Mike Modano överlistade Tomas Vokoun och gjorde sitt fjortonde mål för säsongen. Loui Eriksson assisterade.

– Vi ville bara förenkla matchen, forechecka, skapa spelvändningar och komma igång.

– Det känns bra att äntligen göra en hattrick efter så många matcher i NHL, säger Ribeiro som nu gjort 478 matcher, till Stars hemsida.

Med bara sekunder kvar av den andra perioden klev Mike Ribeiro in i handlingen. Han snappade upp en puck som kom efter ett slagskott från Matt Niskanen och satte 2-1 bakom Vokoun. 3-1 kom några minuter in i den tredje perioden när Ribeiro efter ett friläge satt pucken högt upp i nättaket. Hat tricket fullbordades i tom bur med bara sekunder kvar av matchen.

Fansen får ersättning – efter Messis frånvaro

Ronaldo vilar – spelar inte mot Sverige

Cristiano Ronaldo, 39, har vräkt in mål mot Sverige genom åren. Det gör han inte på torsdag. Världsstjärnan vilas av Portugals förbundskapten Roberto Martínez.

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

Serieledande Norrköping förlänger segersviten i Svenska Basketligan herr, på måndagen vann vinstmaskinen hemma mot fjärdeplacerade Jämtland. Efter segersiffrorna 90-79 (26-16, 24-28, 22-9, 18-26) har nu Norrköping fem raka segrar. Jämtlands svit på sex matcher i rad utan förlust bröts dock.

Världstvåans sorg – pojkvännen död

Belarusisk ishockey har sorg.

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

idag 06:59
Real Madrid har anmält nya rasistiska påhopp på den brasilianske anfallsstjärnan Vinicius Junior.

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"