- Foto: Jim McIsaac/SCANPIX

Här är Hjalmarssons guldkantade kontrakt med San José

Niklas Hjalmarsson sätter press på Chicago Blackhawks. I dag skrev han på ett fyraårskontrakt med San José Sharks värt 14 miljoner dollar. Nu har Chicago sju dagar på sig att matcha budet.


Chicago Blackhawks baksmälla efter Stabley Cup-firandet blir bara värre och värre. Efter att ha tvingats släppa flera nyckelspelare på grund av sin lönetakssituation riskerar klubben även att gå miste om Niklas Hjalmarsson.

I dag godtog den nybakade Stanley Cup-mästaren ett så kallat offer sheet från San José Sharks. Ett offer sheet är ett kontraktsförslag till en så kallad restricted free agent, det vill säga en kontraktslös spelare vars rättigheter fortfarande tillhör en specifik klubb.

Hjalmarssons nya kontrakt med San José löper över fyra år och är värt 14 miljoner dollar - över 100 miljoner svenska kronor, rapporterar kanadensiska TSN. Det ger en cap hit på 3,5 miljoner dollar per säsong.

Chicago har nu sju dagar på sig att matcha budet. Om klubben väljer att släppa Hjalmarsson kompenseras man med San Josés första-och tredjeval i draften nästa sommar.

Även om San José inte lyckas värva den svenske backen till Kalifornien kan man ha vållat rivalen en hel del skada mot rivalens lönetak. I dagsläget har Chicago 14 spelare kontrakterade för 55,8 miljoner dollar, enligt capgeek.com. Då är inte Hjalmarsson eller målvakten Antti Niemi, som också är restricted free agent, inräknade.

Nästa säsong kommer lönetaket att ligga på 59,4 miljoner dollar.

Niklas Hjalmarsson gjorde 17 poäng (2+15) och var +9 på 77 NHL-matcher under sin första hela NHL-säsong. I slutspelet bidrog han med åtta poäng (1+7) på 22 matcher och var +9. I samma slutspel var han med om att slå ut just San José Sharks med 4-0 i matcher i conferencefinalen.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.