Måndag 17 Jan
Stockholm

Här är Hjalmarssons guldkantade kontrakt med San José

Niklas Hjalmarsson sätter press på Chicago Blackhawks. I dag skrev han på ett fyraårskontrakt med San José Sharks värt 14 miljoner dollar. Nu har Chicago sju dagar på sig att matcha budet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Chicago Blackhawks baksmälla efter Stabley Cup-firandet blir bara värre och värre. Efter att ha tvingats släppa flera nyckelspelare på grund av sin lönetakssituation riskerar klubben även att gå miste om Niklas Hjalmarsson.

I dag godtog den nybakade Stanley Cup-mästaren ett så kallat offer sheet från San José Sharks. Ett offer sheet är ett kontraktsförslag till en så kallad restricted free agent, det vill säga en kontraktslös spelare vars rättigheter fortfarande tillhör en specifik klubb.

Hjalmarssons nya kontrakt med San José löper över fyra år och är värt 14 miljoner dollar - över 100 miljoner svenska kronor, rapporterar kanadensiska TSN. Det ger en cap hit på 3,5 miljoner dollar per säsong.

Chicago har nu sju dagar på sig att matcha budet. Om klubben väljer att släppa Hjalmarsson kompenseras man med San Josés första-och tredjeval i draften nästa sommar.

Även om San José inte lyckas värva den svenske backen till Kalifornien kan man ha vållat rivalen en hel del skada mot rivalens lönetak. I dagsläget har Chicago 14 spelare kontrakterade för 55,8 miljoner dollar, enligt capgeek.com. Då är inte Hjalmarsson eller målvakten Antti Niemi, som också är restricted free agent, inräknade.

Nästa säsong kommer lönetaket att ligga på 59,4 miljoner dollar.

Niklas Hjalmarsson gjorde 17 poäng (2+15) och var +9 på 77 NHL-matcher under sin första hela NHL-säsong. I slutspelet bidrog han med åtta poäng (1+7) på 22 matcher och var +9. I samma slutspel var han med om att slå ut just San José Sharks med 4-0 i matcher i conferencefinalen.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

spel-

Publicerades: igår 23:05

spel-Topptipset Europa

Publicerades: igår 22:50

Pettersson gör mål igen – Vancouver vinnare

Publicerades: igår 22:50

Ishockey-NHL

Publicerades: igår 22:50

Fotboll-Serie A, herrar

Publicerades: igår 22:50

Fotboll-Ligue 1, herrar

Publicerades: igår 22:40