Torsdag 27 Jan
Stockholm

Enroth petas av Buffalo - tvingas spela i AHL

Många trodde att han skulle få chansen som nummer två bakom Ryan Miller under sin tredje säsong i Nordamerika. Istället valde Buffalo att skriva nytt kontrakt med Patrick Lalime och väljer troligen att spela Jhonas Enroth i AHL ett år till.- Jag har fortfarande mycket kvar att lära mig, säger Enroth lugnt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BUFFALO. Han har bara en enda elitseriesäsong under sitt bälte, Jhonas Enroth. Statistiskt var han bäst av alla under sin säsong med Södertälje 07/08. Säsongen därefter, hans första efter att ha fyllt senior, valde han att flytta till NHL-chansen och skrev på för Buffalo. Kommande säsong blir hans sista på det treåriga rookiekontraktet han sitter på och som allt ser ut just nu kommer han få avverka även det året i AHL.

Mycket har tidigare pekat på att han efter två år som självklar etta i AHL skulle få chansen att stå som backup till Ryan Miller den tredje säsongen i Nordamerika. Men häromdagen valde man att skriva nytt kontrakt med Patrick Lalime på den posten. Enroth låter sig inte nedslås av beskedet.

- Jag har fortfarande mycket kvar att lära mig. Om jag får spela där (farmarlaget Portland) kommer jag åka dit och göra mitt bästa, säger Enroth till Niagara Gazette under Buffalos utvecklingsläger vid Niagara University som nyligen avslutades.

Enroth spelade 58 matcher för Portland under sin rookiesäsong och stannade på 48 under sin andra säsong, som avbröts en månad i förtid när han åkte på en fotskada i mitten av mars som spolierade resten av säsongen - inklusive slutspelet.

Annars hade han en stark säsong med 91,9 i räddningsprocent och 28-18 i segrar/förluster. Vid ett skede under säsongen radade han upp elva raka segermatcher Han fick även chansen att NHL-debutera i en bortamatch mot Boston under säsongen.

Nästa säsong är Buffalos förhoppning att ge Enroth fler chanser i NHL för att visa vad han går för och att han är redo att ta över rollen som NHL-målvakt på heltid.

- Vi gav honom en match förra säsongen. Vi vill se honom spela riktigt bra och ge honom en chans att spela. Men om Lalime spelar riktigt bra kanske det minskar möjligheterna till vad vi kan göra med Jhonas, säger coachen Lindy Ruff till tidningen.

Enroth själv ser fördelen med att spela i AHL också, och inte bara en nackdel i att vara på NHL:s bakgård.

Med Vezina-vinnaren Ryan Miller i klubben fram till minst 2014 blir chanserna till spel i NHL små. Miller spela gärna 70-talet matcher per säsong om han är frisk, vilket inte ger alltför många matcher till backupen. I AHL får Enroth mer eller mindre spela nonstop.

- Givetvis är det bättre att spela varje match, menar Enroth.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Helaustralisk dubbelfinal efter skrällen

Publicerades: 1 timme sedan

Kina uppmanar USA att "sluta lägga sig i" OS

Publicerades: 2 timmar sedan

IOK träffar försvunna tennisspelaren under OS

Publicerades: 2 timmar sedan

Experten om OS-risken: "Kan bli en sorg"

Publicerades: 3 timmar sedan

Ishockey-NHL

Publicerades: idag 05:00

Markström höll nollan i Calgarys rekordmatch

Publicerades: idag 05:00