Måndag 26 Jul
Stockholm

Los Angeles jagar Kovalchuk - igen

Ilya Kovalchuk ska träffa los Angeles för att ännu en gång diskutera en eventuell övergång.
Ilya Kovalchuk ska träffa los Angeles för att ännu en gång diskutera en eventuell övergång. Foto: Gregory Smith/AP/SCANPIX

Två gånger har Los Angeles Kings dragit sig ur jakten på Ilya Kovalchuk. Trots det flyger den ryska free agent-stjärnan till Kalifornien för att träffa Kings general manager Dean Lombardi.- Men alla rapporter om att vi ska presentera honom som vår spelare är falska, säger Lombardi till ESPN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LOS ANGELES. Ilya Kovalchuks valmöjligheter på free agent-marknaden har varit ytterst få. Det har han själv sett till med sina lönekrav. Sedan Los Angeles Kings för andra gången drog sig ur jakten på den 27-årige storskytten förra veckan har New Jersey Devils varit Kovalchuks enda nordamerikanska alternativ. De ska vara villiga att betala 60 miljoner dollar över de sex närmaste säsongerna för att behålla forwarden som de värvade från Atlanta Thrashers i vintras.

Nu tänds dock nytt hopp för Los Angeles Kings fans. Trots att klubben vid två tillfällen har sagt sig vara ovillig att värva Kovalchuk till den prislapp som spelaren har satt på sig själv, har man fortsatt att hålla kontakten med agenten Jay Grossman. Nu har parterna kommit fram till att Kovalchuk ska flyga ut till Kalifornien den här veckan för att träffa general managern Dean Lombardi.

- Ilya kommer ut till Los Angeles, bekräftar Lombardi för ESPN. Vi ska träffas ansikte mot ansikte, men alla rapporter om att vi ska presentera honom som vår spelare i morgon (läs i dag) är helt och hållet falska. Vi har ingen uppgörelse. Vi är inte ens nära. Samtidigt, vem vet, kanske kommer vi att komma närmare i morgon (läs i dag), men just nu har vi ingen uppgörelse.

Los Angeles Kings vill värva en storstjärna för att ta nästa steg mot Stanley Cup-bucklan. Lombardi sitter redan på en av ligans mest lovande trupper med spelare som Anze Kopitar, Drew Doughty och Jack Johnson i spetsen. Det är också för att inte riskera dessa spelares framtid i klubben som klubbledningen har valt att inte dela ut något monsterkontrakt till Kovalchuk.

Om det är något som NHL-klubbarna lärt sig av Chicago Blackhawks tuffa sommar är det att alltför kortsiktigt tänkande kan straffa sig rejält.

Ilya Kovalchuk har fortfarande möjligheten att flytta hem till Ryssland och spela för SKA St. Petersburg i KHL, precis som Evgeni Nabokov har valt. Klubben bekräftar i ett e-mejl till ESPN att den fortfarande förhandlar med Kovalchuk.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela