Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ovechkin blir rådgivare – i KHL

Blir rådgivare i KHL.
1 av 1

Blir rådgivare i KHL.

Gene J.Pasker/AP/SCANPIX

Sport | 17/07/2010 12:52

I NHL blir han kvar fram till minst 2021. Men redan nu tar Aleksandr Ovechkin jobb i KHL.

WASHINGTON. Från och med för dryga två veckor sedan är NHL:s största stjärna anställd av OHK Dynamo Moskva, sammanslagningen av Dynamo Moskva och finalisterna MVD som man gjorde när klassiska Dynamo fick ekonomiska problem.

Aleksandr Ovechkin är en produkt av Dynamos klassiska skola och blev allmänt nedstämd när laget gick i graven efter den gångna säsongen. Nu väljer han att jobba som rådgivare till den nybildade klubbens president Michail Tiurkin.

Han kommer utöver att vara rådgivare år presidenten även hjälpa till en del med klubbens hockeyskola och hålla vissa utbildningar där under sommaren.

- Vi har diskuterat en del saker rörande KHL. Jag var intresserad av hans åsikt av olika saker vi borde ta efter från NHL. Med tanke på att jag är med i KHL-styrelsen så hade vi en lång diskussion och vi kom även överens att han ska göra en del träningar, säger Tiurkin till Sovjetskij Sport.

Ovechkin blev rysk mästare med Dynamo Moskva sin sista säsong i Europa under lockouten 04/05, då med spelare som Pavel Rosa, Pavel Datsiuk, Maksin Afinogenov, Andrej Markov och Lubos Bartecko i laget.

Hockeysverige.se