Får chansen i Montreal.
Får chansen i Montreal. - Foto: Tom Heupel/AP/SCANPIX

Succéliraren fick kicken – Montreal satsar ungt

Det var inget populärt beslut att byta slutspelssuccén Jaroslav Halak till St. Louis. Men i Montreal hoppas man ändå på att beslutet ska ge framgång för den fortsatt unge Carey Price. Det tror åtminstone stjärnan Mike Cammalleri. - Detta är chansen han behöver för att utvecklas i målet, säger Cammalleri.


MONTREAL. Jaroslav Halak briljerade i slutspelet för Montreal och knäckte både storfavoriterna Washington och Pittsburgh.
Men efter säsongen trejdade man iväg honom till St. Louis istället för att ta en lönestrid när kontraktet skulle förlängas.

Man var rädda att Halak skulle välja KHL och använda ryssarna som hjälp för att trissa upp lönen.
Man fick Lars Eller och Ian Schultz i utbyte mot Halak, som senare också valde att skriva kontrakt med St. Louis.

Kvar står Montreal nu med Carey Price. Lagets val som nummer fem i draften 2005 som hade en strålande rookiesäsong i NHL 07/08, men därefter inte lyckats nå upp i samma potential.

Nu står hoppet till att han hittar dit igen - när och om han skriver ett nytt kontrakt med klubben, vilket inte är gjort ännu men lär ske inom kort.

En som tror stenhårt på Price är en annan slutspelssuccé, Mike Cammalleri. Han säger i en intervju med TSN att faktumet att Halak försvinner borde kunna ge Price en bra chans att utan att känna flåset i nacken utvecklas till en stormålvakt.

- Jag är ett stort fan av Carey Price. Jag tycker att han är otroligt talangfull och jag är stolt över hur han hanterade situationen förra säsongen. Jag förväntar mig en hel del från honom.

- Jag är upprymd över att han får den här chansen, säger Cammalleri om faktumet att Price med största säkerhet blir mer uttalad nummer ett i laget än han någonsin varit tidigare.

Montreal har sajnat Alex Auld till att bli lagets backup.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?