Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Succéliraren fick kicken – Montreal satsar ungt

- 18/07/2010, 09:20 -
Får chansen i Montreal.

Får chansen i Montreal.

Tom Heupel/AP/SCANPIX

Det var inget populärt beslut att byta slutspelssuccén Jaroslav Halak till St. Louis. Men i Montreal hoppas man ändå på att beslutet ska ge framgång för den fortsatt unge Carey Price. Det tror åtminstone stjärnan Mike Cammalleri. - Detta är chansen han behöver för att utvecklas i målet, säger Cammalleri.

MONTREAL. Jaroslav Halak briljerade i slutspelet för Montreal och knäckte både storfavoriterna Washington och Pittsburgh.
Men efter säsongen trejdade man iväg honom till St. Louis istället för att ta en lönestrid när kontraktet skulle förlängas.

Man var rädda att Halak skulle välja KHL och använda ryssarna som hjälp för att trissa upp lönen.
Man fick Lars Eller och Ian Schultz i utbyte mot Halak, som senare också valde att skriva kontrakt med St. Louis.

Kvar står Montreal nu med Carey Price. Lagets val som nummer fem i draften 2005 som hade en strålande rookiesäsong i NHL 07/08, men därefter inte lyckats nå upp i samma potential.

Nu står hoppet till att han hittar dit igen - när och om han skriver ett nytt kontrakt med klubben, vilket inte är gjort ännu men lär ske inom kort.

En som tror stenhårt på Price är en annan slutspelssuccé, Mike Cammalleri. Han säger i en intervju med TSN att faktumet att Halak försvinner borde kunna ge Price en bra chans att utan att känna flåset i nacken utvecklas till en stormålvakt.

- Jag är ett stort fan av Carey Price. Jag tycker att han är otroligt talangfull och jag är stolt över hur han hanterade situationen förra säsongen. Jag förväntar mig en hel del från honom.

- Jag är upprymd över att han får den här chansen, säger Cammalleri om faktumet att Price med största säkerhet blir mer uttalad nummer ett i laget än han någonsin varit tidigare.

Montreal har sajnat Alex Auld till att bli lagets backup.

Hockeysverige.se