Måndag 26 Sep
Stockholm

Strålman slapp skiljedomstolen

Strålmans nya kontrakt är klart.
Strålmans nya kontrakt är klart. Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Anton Strålman gör som Fabian Brunnström. Han väljer att skippa skiljedomstolsförhandling och kom strax före det var dags att möta skiljedomaren överens om ett nytt avtal med Columbus, värt mindre pengar än vad han troligen fått av skiljedomaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

COLUMBUS. Fabian Brunnström och Anton Strålman var svenskduon som riskerade att gå upp i skiljedomstol för att få sin lön fastställd. Brunnström klarade sig utan det besöket förra veckan när han kom överens med Dallas.

Idag säkrade Strålman samma öde när han och Columbus kom överens om ett nytt avtal.

Det var under onsdagen man skulle ha gått upp i skiljedomstolen när man strax dessförinnan kom fram till en uppgörelse som var betydligt närmare vad Columbus ville ha, än vad Strålmans läger begärde.

Enligt tidigare uppgifter har parterna varit en miljon dollar ifrån varandra i lönediskussionerna. Då har Strålman velat ha 2,7 miljoner per säsong. När parterna kom överens på onsdagen gav det Strålman en lön på 1,95 miljoner dollar.

Kontraktet löper, enligt dispatch.com, över en säsong.

- Vid samtal med Anton i morse var vi båda överens om att om vi behövde gå igenom den här processen, så behöver vi göra det. Jag förklarade för honom att detta är en del av affärerna och att vad som än kommer hända därinne (framför skiljedomare Margaret Brogan) så gillar vi honom som spelare. Men faran med att gå igenom det är att det kan bli väldigt personligt, säger klubbens GM Scott Howson.

Strax därefter kom man fram till det nya avtalet.

Enligt tidningen anser man att Strålman haft "starka chanser" att få en högre lön om han valt att gå vidare med skiljedomaren, men att han då hade löpt risken att Columbus valt att nobba honom.

23-åringen avslutade sitt rookieavtal under säsongen som gick. Det blev en turbulent säsong där han inledde med att trejdas från Toronto till Calgary och lyckades hamna i Columbus utan att spela en enda match med Calgary.

I Columbus slog han igenom på allvar på NHL-nivå efter två ganska sega säsonger i Toronto. Sex mål och 28 poäng blev hans facit på 73 matcher. Det gjorde honom till Columbus främsta back.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.