Marty Turco blir nu den rabbaterade målvakten Chicago hade råd med.
Marty Turco blir nu den rabbaterade målvakten Chicago hade råd med. - Foto: Keith Srakocic/AP/SCANPIX

Marty Turco blir mästarnas val

Krisklubben tillika mästarna värvar nu målvakten Marty Turco. Blackhawks valde alltså inte att satsa på den betydligt dyrare Antti Niemi.


CHICAGO. Det blir Marty Turco som blir Chicagos val av målvakt till kommande säsong. Enligt WGN Television har klubben kommit överens med veteranmålvakten om ett ettårskontrakt över en säsong värt 1,75 miljoner dollar (TSN rapporterar om 1,3 miljoner) - två miljoner lägre än man hade varit tvungna att sajna upp succémålvakten Antti Niemi för.

Frågan för Niemis del är nu bara om Chicago väljer att helt enkelt bara gå ifrån honom och göra honom till obegränsad fri agent, eller om man väljer att skriva kontrakt med honom för att kunna få något i utbyte för honom,

34-årige Turco, med förflutet i Djurgården, har spelat hela sin NHL-karriär för Dallas orgainsation.
2002 tog han över som nummer ett efter Ed Belfour och har varit lagets förstaval sedan dess.

I vintras hade han 2,72 insläppta mål per match och en räddningsprocent på 91,3.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och Nashville utjämnar därmed serien till 1–1 i matcher.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.