Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mästarmålvakten ska utmana Enroth

- 09/08/2010, 11:03 -
Jhonas Enroth får konkurrens.

Jhonas Enroth får konkurrens.

Jhonas Ehnroth får konkurrens av den finske mästarmålvakten, amerikanen David Leggio.

BUFFALO, NEW YORK. Buffalo har hittat sin fjärdemålvakt. Den som förväntas bli Jhonas Enroths konkurrent om istid i farmarlaget Portland under säsongen som kommer.

Det blir finske mästarmålvakten David Leggio som går uppdraget.

Amerikanen, som ursprungligen kommer från just Buffalo, delade målvaktsjobbet i TPS mästarlag med Atte Engren, som även han skrivit NHL-kontrakt efter säsongen och kan komma att bli Anders Lindbäcks konkurrent i Nashvilles AHL-lag Milwaukee.

26-åringen hade blygsamma 90% i grundserien på 30 matcher för att sedan i slutspelet stämpla ut på magiska 94,2% på sju matcher.

Leggio är en tidigare collegespelare och inledde sin proffskarriär först för två säsonger sedan. Då hade han svårt att ta en plats i sitt AHL-lag Albany och spenderade mestadels sin tid i ECHL.

Jhonas Enroth har under sina två första säsonger i AHL sluppit större flåsande i nacken och varit det givna förstavalet och varit en av de målvakter som haft högst matchprocent av alla.

Hockeysverige.se