Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

NHL-veteran kan peta svenske talangen

- 09/08/2010, 17:06 -
Ryggtavlan på Ritola kan vara det sista den svenske talangne får göra i Detroit.

Ryggtavlan på Ritola kan vara det sista den svenske talangne får göra i Detroit.

Matt Sloccum/AP/SCANPIX

Mike Modanos intåg i Detorit kan göra att Mattias Ritola får passera waivers. Detroit har för många forwards i truppen och måste ta bort en.

DETROIT. Med Mike Modano sent inkommen i Detroits trupp har man fått problem med för många anfallare under kontrakt. Det kan komma att ge konsekvenser för den förre Frölundajunioren Mattias Ritola.

Han skrev ett nytt treårskontrakt med klubben i sommar och kan efter sina tre år i farmarlaget Grand Rapids inte förpassas ner till AHL igen utan att passera genom waivers.

En risk Detroit inte är helt säkra på att man vill ta. Det troliga om han hamnar på waivers vore nämligen att något av övriga lag väljer att snappa upp 23-åringen.

Men en forward måste bort och det senaste budet är att det kommer bli Ritola eller Drew Miller, amerikanen som kom till klubben från Tampa under den gångna säsongen.

Ansar Khan, som bevakar Detroit på mlive.com, tror att det mycket väl kan bli så att man väljer att offra Miller istället för Ritola.

Anledningen till det valet skulle isåfall vara att Miller blir obegränsad fri agent efter säsongen och ändå kanske bara har ett år kvar i klubben, medan Ritola finns kvar i minst tre år till på kontrakt - och inte blir obegränsad fri agent förrän ytterligare ett år efter det.

Han uppger även faktumet att man vet var man har Miller, medan Ritola har en mer osäker potential och det sista man vill göra är att låta honom gå och göra succé i något annat NHL-lag.

Hockeysverige.se