Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

NHL kan stoppa fler spelare – jagar nya fuskkontrakt

- 11/08/2010, 10:11 -
Roberto Luongo är bara av spelarna som kommer granskas.

Roberto Luongo är bara av spelarna som kommer granskas.

Jonathan Hayward/AP/SCANPIX

Efter att Ilja Kovaltjuk fått sitt fuskkontrakt avslagen av NHL och därefter bekräftat regelvidrigt av skiljedomaren Richard Bloch, ger sig nu NHL efter tidigare skrivna kontrakt av liknande struktur.

USA. Det handlar om Marian Hossa, Roberto Luongo, Chris Pronger och Marc Savard som alla har kontrakt med avsevärt lägre lön under de sista åren på kontraktet för att få ner lönetaksträffen. NHL bekräftar att han jagar en lösning men dementerar att det handlar om någon utredning.

- Jag är inte säker på att "utredning" är rätt ord. Men vi håller på och tittar på dom, säger NHL:s PR-boss Gary Meagher till ESPN.

Det var i skiljedomaren Blochs dokument från Kovaltjuk-fallet som han längst ner skrev att fyra andra kontrakt utreds för närvarande och att det finns möjlighet att i efterhand stryka kontrakten.

Roberto Luongo skrev förra året på ett tolvårskontrakt med Vancouver som går ut när han är 43 år. Han har en snittlön på runt sju miljoner den första delen av kontraktet för att sedan ha strax över en miljon i snitt tre sista åren.

Marian Hossa, som skrev tolv år med Chicago förra sommaren, snittar 7,9 miljoner per år första sju åren på sitt kontrakt och har därefter ett år med fyra miljoner innan han får en miljon per år sista fyra säsongerna.

Chris Pronger skrev ett sjuårskontrakt med Philadelphia värt närmare sju miljoner i snitt första fem åren, för att sedan snitta 525 000 sista två säsongerna.

Prongers kontrakt liknar i stora drag det som Marc Savard har med Boston. I samtliga fall har klubbarna lyckats få ner lönetaksträffen för sina spelare med runt två miljoner dollar via sina framlastade kontrakt.

Hockeysverige.se