Tomas Kaberle blir kvar i Toronto Maple Leafs.
Tomas Kaberle blir kvar i Toronto Maple Leafs. - Foto: NATHAN DENETTE/AP/SCANPIX

Kaberle blir kvar - buden för dåliga

Intresset var stort, men buden för dåliga. Nu står det klart att Tomas Kaberle förblir en Toronto Maple Leafs-spelare.- Inget av buden reflekterade Tomas värde för laget, säger Brian Burke, klubbens general manager.


TORONTO. Sedan ett år tillbaka har ryktena om Tomas Kaberles flytt från Toronto varit på tapeten. Efter sommarens NHL-draft förstärktes spekulationerna. Då hävdes den tjeckiska stjärnbackens no trade-klausul och det blev fritt fram för Maple Leafs general manager Brian Burke att trejda Kaberle var som helst.

Intresset ska ha varit stort, men när Kaberles no trade-klausul åter trädde i kraft på måndagsmorgonen svensk tid hade Burke inte hittat någon ny klubbadress åt 32-åringen.

- Flera klubbar har kommit med anbud, men inget av dem reflekterade Tomas värde för klubben, säger Brian Burke i ett pressmeddelande. Jag förstår att en period som denna kan vara stressig för spelaren, men vi är nöjda över att situationen har löst sig och att vi kan gå vidare i våra förberedelser inför säsongen.

Tampa närmast en affär

Toronto begärde en forward för någon av sina två toppkedjor och en talang alternativt ett draftval för Kaberle. Närmast en affär uppgavs Tampa Bay Lightning ha varit. Det spekulerades länge i att general managern Steve Yzerman bland annat erbjöd Toronto forwarden Ryan Malone för Kaberles tjänster.

Burke kan fortfarande trejda Kaberle, men i och med att no trade-klausulen åter är i bruk är det nu spelaren själv som styr var han i så fall ska hamna. Den Kladnofostrade backen har en säsong kvar på sitt nuvarande kontrakt med Leafs och har en lönetaksträff på 4,5 miljoner dollar.

Tomas Kaberle draftades av Toronto i åttonde rundan 1996. Två år senare NHL-debuterade han för klubben och har varit den trogen sedan dess. Hans 820 matcher för klubben gör Kaberle till tia på listan över spelarna som har gjort flest matcher för Leafs. På dessa matcher har den offensive backen svarat för 80 mål och totalt 482 poäng.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
Senaste nytt

Kallas stöd till barnen: Jag är bekymrad

Nylanders hattrick sänkte Vegas – "Riktigt glad"

Alexander Nylander, lillebror till William Nylander, gjorde sitt första hattrick under sin NHL-karriär när hans nya klubb Columbus besegrade Vegas Golden Knights med 6–3 natten mot tisdagen.

NHL: New Jersey sparkar tränaren

idag 01:16
NHL-laget New Jersey, där svenskarna Jesper Bratt och Alexander Holtz spelar, sparkar sin tränare Lindy Ruff. Assisterande tränaren Travis Green tar över rollen resten av säsongen.

Arsenals kross – körde över Sheffield United

igår 22:58
Arsenal fullständigt öser in mål just nu. Något som Sheffield United blev smärtsamt medvetna om under måndagskvällen.

Chelsea-stjärna anklagas för rasism

igår 22:16
Fotbollsstjärnan Sam Kerr, till vardags i Chelsea, ställs inför rätta nästa år. 30-åringen från Australien anklagas för att ha rasistiskt trakasserat en polis, skriver The Guardian. Detta ska ha inträffat i London tidigare i år.

Västerås vände – kvitterar i semifinalen

igår 21:08
Det är bortalagens semifinalserie så här långt mellan Edsbyn och Västerås.