Lördag 20 Aug
Stockholm

Kaberle blir kvar - buden för dåliga

Tomas Kaberle blir kvar i Toronto Maple Leafs.
Tomas Kaberle blir kvar i Toronto Maple Leafs. Foto: NATHAN DENETTE/AP/SCANPIX

Intresset var stort, men buden för dåliga. Nu står det klart att Tomas Kaberle förblir en Toronto Maple Leafs-spelare.- Inget av buden reflekterade Tomas värde för laget, säger Brian Burke, klubbens general manager.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TORONTO. Sedan ett år tillbaka har ryktena om Tomas Kaberles flytt från Toronto varit på tapeten. Efter sommarens NHL-draft förstärktes spekulationerna. Då hävdes den tjeckiska stjärnbackens no trade-klausul och det blev fritt fram för Maple Leafs general manager Brian Burke att trejda Kaberle var som helst.

Intresset ska ha varit stort, men när Kaberles no trade-klausul åter trädde i kraft på måndagsmorgonen svensk tid hade Burke inte hittat någon ny klubbadress åt 32-åringen.

- Flera klubbar har kommit med anbud, men inget av dem reflekterade Tomas värde för klubben, säger Brian Burke i ett pressmeddelande. Jag förstår att en period som denna kan vara stressig för spelaren, men vi är nöjda över att situationen har löst sig och att vi kan gå vidare i våra förberedelser inför säsongen.

Tampa närmast en affär

Toronto begärde en forward för någon av sina två toppkedjor och en talang alternativt ett draftval för Kaberle. Närmast en affär uppgavs Tampa Bay Lightning ha varit. Det spekulerades länge i att general managern Steve Yzerman bland annat erbjöd Toronto forwarden Ryan Malone för Kaberles tjänster.

Burke kan fortfarande trejda Kaberle, men i och med att no trade-klausulen åter är i bruk är det nu spelaren själv som styr var han i så fall ska hamna. Den Kladnofostrade backen har en säsong kvar på sitt nuvarande kontrakt med Leafs och har en lönetaksträff på 4,5 miljoner dollar.

Tomas Kaberle draftades av Toronto i åttonde rundan 1996. Två år senare NHL-debuterade han för klubben och har varit den trogen sedan dess. Hans 820 matcher för klubben gör Kaberle till tia på listan över spelarna som har gjort flest matcher för Leafs. På dessa matcher har den offensive backen svarat för 80 mål och totalt 482 poäng.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.