Lilja har svårt att hitta en ny klubb.
Lilja har svårt att hitta en ny klubb. - Foto: David Zalubowski/AP/SCANPIX

Lilja om marknaden: ”Händer inte mycket”

Free agent-marknaden är trög. Det har Andreas Lilja fått erfara. Veteranbacken lämnade i våras Detroit förhoppningsfull om att han kunde få bättre betalt och mer speltid på annat håll. Liksom så många andra NHL-spelare övervärderade han sitt marknadsvärde.


HELSINGBORG. Snart två månader efter att ha blivit unrestricted free agent är 34-åringen fortfarande kontraktslös. Nu tränar han med Rögle i väntan på ett trendbrott.

- Vi pratar med några NHL-klubbar, men det händer inte så mycket. Jag får ge det här några veckor till, säger han till Helsingborgs Dagblad.

- Jag har inte tryckt på panikknappen än, jag försöker hålla mig kall. Men det känns lite läskigt, situationen är halvkonstig. Jag vill hitta en lösning så fort som möjligt.

Än så länge ligger Liljas fokus på en fortsättning i NHL, men han avslöjar samtidigt att han har fört samtal med Rögle.

- Det var ett öppet och positivt snack. De är intresserade och jag vet att de kan erbjuda mig en lösning om vi flyttar hem. Malmö finns väl med på en liten hörna, men jag har nära till Ängelholm och trivs bra i Rögle. Flyttar jag hem vill jag nog spela i Skåne och då är Rögle definitivt ett alternativ.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!