Lördag 15 Maj
Stockholm

Kovalchuk på väg till KHL?

Ilya Kovalchuk kan vara förlorad för NHL.
Ilya Kovalchuk kan vara förlorad för NHL. Foto: Matt Slocum/AP/SCANPIX

Ilya Kovalchuk har tröttnat på ovissheten. Nu har hans ryska agent meddelat NHL att de har 48 timmar på sig att godkänna stjärnans kontrakt. Annars kommer Kovalchuk att spela någon annanstans den här säsongen. Rimligen i KHL.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NEW JERSEY. Det är Yahoo Sports USA-baserade ryska hockeyjournalist Dmitri Chesnokov som skriver om den dramatiska utvecklingen i fallet med Ilya Kovalchuk. Den ryska stjärnan var överens med New Jersey Devils om ett 17-årskontrakt värt 760 miljoner kronor för flera veckor sedan. Det annullerades av NHL eftersom ligan ansåg att kontraktet var medvetet strukturerat för att få en låg lönetaksträff.

Tidigare i veckan ska New Jerseys general manager Lou Lamoriello ha presenterat ett nytt kontraktsförslag för NHL. Men även den här gången fick Devils nobben. Det har gjort Ilya Kovalchuk så frustrerad att han funderar på att tacka ja till det dollarstinna bud som KHL-klubben St. Petersburg har haft på bordet hela tiden.

KHL-presidenten kontaktad

Enligt tidningen Sovetsky Sport ska Kovalchuks ryska agent Yuri Nikolaev ha kontaktat KHL-presidenten Alexander Medvedev och sagt sig vara redo att börja förhandla.

Samtidigt har Nikolaev satt press på NHL genom att sätta en deadline på processen: om inte ligan har godkänt något av Devils kontraktsförslag till Kovalchuk inom 48 timmar kommer stjärnan troligtvis att spela någon annanstans den här säsongen. Rimligen för St. Petersburg, vars anbud har påståtts vara värt hela 310 miljoner kronor för tre år.

Dmitri Chesnokov skriver att flera möten mellan ligan och New Jersey Devils är inplanerade under fredagen. Kanske i ett sista försök att rädda kvar en av NHL:s största stjärnor i ligan.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela