Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Grossmans nya miljonkontrakt

- 27/08/2010, 11:06 -
Tre Kronor-backen Nicklas Grossman har fått löneökning i NHL.

Tre Kronor-backen Nicklas Grossman har fått löneökning i NHL.

Peter Schneider/AP/SCANPIX

Nicklas Grossman har fått löneökning på drygt fem miljoner och den svenske landslagsbacken kan nu casha in motsvarande tolv miljoner kronor varje säsong i NHL.

DALLAS. Nu är Nicklas Grossmans nya kontrakt underskrivet och klart. Och det innebär en fin liten löneökning för 25-åringen. Hans nya kontrakt med Dallas Stars löper över två år och är värt närmare 25 miljoner kronor. Det innebär en lönetaksträff på drygt tolv miljoner kronor per säsong. I fjol hade Grossman en lönetaksträff på ungefär sju miljoner kronor.

- Vi är väldigt glada över att ha skrivit det här nya kontraktet med Nicklas. Han är en väldigt stabil NHL-back och en viktig del av vår unga kärna, säger general managern Joe Nieuwendyk i ett uttalande på Dallas hemsida.

Södertäljefostrade Grossman har totalt gjort 222 NHL-matcher sedan debuten för tre år sedan. På dessa matcher har det blivit två mål och 24 assist för defensivspecialisten.

Nicklas Grossman valdes ursprungligen som 56:e spelare i andra rundan av NHL-draften 2004. Han flyttade till Nordamerika 2005. Dessförinnan hade han hunnit göra 32 elitseriematcher för SSK.

Hockeysverige.se