Nikolai Khabibulin kommer idag att ställas inför rätta för rattonykterhet.
Nikolai Khabibulin kommer idag att ställas inför rätta för rattonykterhet. - Foto: John Bazemore/AP/SCANPIX

I dag kan stjärnan dömas till fängelse

I dag kan Nikolai Khabibulins öde avgöras. Den 37-årige målvakten står anklagad för grov rattonykterhet och ska under fredagen få sitt mål prövat inför en domare i Scottsdale, Arizona, uppger Edmonton Journal.


EDMONTON. Edmonton Oilers ryska målvakt Nikolai Khabibulins arresterades i en förort till Phoenix den 8 februari i år. Polisen vinkade Khabibulin åt sidan sedan han överträtt hastighetsbegränsningen med sin Ferrari.

Polisen på plats tyckte sig känna lukten av alkohol från Khabibulins andedräkt. Hockeystjärnan gick med på att genomföra ett blåstest såväl som ett blodtest. Det avslöjade att halten alkohol i hans blod var mer än dubbelt så hög än vad som är tillåtet i staten Arizona.

Idag ställs Khabibulin inför rätta i en domstol i samma delstat. Fälls Khabibulin för lagöverträdelserna riskerar han minst två veckors fängelse. Som mest kan han dömas till sex månaders fängelse.

Edmonton Oilers har valt att inte kommentera situationen innan dess att domstolen har kommit med en dom. Klubben skrev ett fyraårskontrakt med Khabibulin inför förra säsongen. Han gjorde emellertid bara 18 framträdanden för klubben innan en allvarlig ryggskada stoppade honom från vidare spel.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!