Tisdag 18 Maj
Stockholm

Pääjärvi: Har nog blivit bortskämd

Magnus Pääjärvi Svensson flyger under måndagen till Edmonton för att ta en plats i stadens NHL-lag.
Magnus Pääjärvi Svensson flyger under måndagen till Edmonton för att ta en plats i stadens NHL-lag. Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX

Han slog igenom med buller och bång i JVM med Småkronorna för några år sedan. I dag reser Magnus Pääjärvi Svensson till Nordamerika för att ta en plats i Edmonton Oilers NHL-lag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

EDMONTON. I dag inleder Magnus Pääjärvi Svensson sitt NHL-äventyr genom att flyga till Edmonton. Det är en resa som inte skulle ha varit möjlig om det inte vore för stödet från den hockeytokiga familjen, säger 19-åringen i en stor intervju med Sundsvalls Tidning.

- Familjen har naturligtvis betytt mycket, de vet vad det handlar om. Farsan har hjälpt till otroligt mycket och jag har nog nästan blivit lite bortskämd som har honom som agent. Morsan har kört en hit och dit och hon är den jag bott mest med.

- Jag hade inte kunnat ha bättre föräldrar och Björn var jäkligt duktig som junior och en av de bättre i juniorlaget, så man tyckte det var coolt att vara brorsa till honom. Jag har alltid sett upp till honom och velat vara lika bra, säger Magnus Pääjärvi Svensson.

Flytten till Nordamerika innebär att den tidigare timråforwarden får ett långt avstånd till familjen. Det uppskattas inte av alla.

- Mamma är som hon är och vill inte släppa iväg en. Hon är underbar och man har väl tackat henne alldeles för lite, men så är det väl med morsor. Men jag tror att de alla är stolta, eller det vet jag att de är, och de vill att jag ska lyckas där borta.

Edmonton Oilers rookieläger inleds om ett par veckor. Mellan den 12-16 september kommer Pääjärvi Svensson att delta Vancouver Canucks YonungStars Tournament i Penticton. Utöver Oilers och Canucks deltar även Anaheim Ducks, Calgary Flames och San José Sharks i turneringen.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela