Onsdag 12 Maj
Stockholm

Stjärnan vill avsluta karriären i Sharks

Vill stanna resten av karriären i San Jose.
Vill stanna resten av karriären i San Jose. Foto: Paul Sakuma/AP/SCANPIX

Joe Thorntons kontrakt med San José Sharks går ut efter den här säsongen. Den 31-årige centern hoppas emellertid bli kvar i klubben under resten av sin karriär.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SAN JOSE. - Det är här familjen Thornton har rotat sig, säger han i en intervju med mercurynews.com och tillägger att förhandlingarna om en kontraktsförlängning rör sig i rätt riktning.

Familjen Thornton består numera av hustrun Tabea Pfendsack, som han träffade under sin sejour med Davos i den schweiziska ligan under NHL-lockouten. Paret fick dottern Ayla under sommaren.

- Han älskar det här stället. Jag kan föreställa mig att han tillbringar resten av karriären här, säger John Thornton, storebror och agent till "Big Joe".

Hockeymässigt har Joe Thorntons fem år i San José varit en berg- och dalbanefärd. Den store centern har alltid funnits med i toppen av NHL:s poängliga, men hans insatser i Stanley Cup har ofta lämnat mycket att önska. Att vinna Stanley Cup är det som återstår för att Thornton ska få legendarstatus.

- Att vinna bucklan är det man drömmer om från det att man är åtta år gammal. Jag vill vinna. Jag har haft bra kontrakt, jag har gjort mina poäng. Nu spelar jag bara för att vinna bucklan, säger Joe Thornton.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela