1 av 2
- Foto: Ryan Remiorz/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Paul Chiasson/AP/SCANPIX

Hamnade i drömklubbens ärkerivaler

Det finns knappast någon rivalitet i hockeyvärlden som är större än den mellan Montreal Canadiens och Toronto Maple Leafs. Nu går Torontofödde Mike Cammalleri till ärkerivalen.


MONTRÉAL. Under sommaren 2009 blev Mike Cammalleri unrestricted free agent efter ett mycket lyckosamt år i Calgary där han stod för karriärsbästa 39 mål och 82 poäng på 80 matcher. Den då 27-årige kanadensiska forwarden hade som mål att äntligen få återvända till Toronto, laget och staden i hans hjärta, där han också är uppväxt.

- Jag har alltid älskat staden och dess passion för hockey och kom hit med min agent för att träffa Brian Burke och erbjuda honom mina tjänster, berättar Cammalleri för Edmonton Sun.

Cammalleri och Burke kom aldrig överrens då Burke uttryckligen önskade större och starkare spelartyper. Ett val Burke med största säkerhet ångrar idag. Mike Cammalleri stod för ett fantastiskt slutspel för Montreal med 13 mål på 19 matcher och var tillsammans med Jaroslav Halak den största orsaken till att Canadiens nådde conferencefinalen.

Hjälper sjuka barn vid sidan av isen

Beslutet att spela för Torontos värsta rivaler är dock ingenting som Cammalleri ångrar i dag.

- Montreal var det bästa alternativet för mig och jag trivs mycket bra i laget och med staden.

Som förberedelse för den nya säsongen håller Cammalleri just nu på med välgörenhetsarbete för organisationen Starlight. Han hjälper där sjuka barn och deras familjer att komma ut på aktiviteter där de får tänka på annat än sin jobbiga livssituation.

- De kommer hit på olika aktiviteter och vi försöker ge dem en trevlig stund, lära känna dem och få dem att tänka på annat än sin sjukdom. Att se dessa sjuka barn och dess familjer ger en verkligen perspektiv på livet.

Det finns absolut ingen tvekan om att Mike Cammalleri är en person att luta sig mot såväl på som vid sidan av isen. Brian Burke sitter nog än i dag på sitt kontor och sliter sitt hår efter missen att inte skriva kontrakt med honom förra sommaren.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.