Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu är Kovalchuk djävul

- 04/09/2010, 11:38 -
Ilya Kovalchuk uppges nu vara klar för Devils.

Ilya Kovalchuk uppges nu vara klar för Devils.

Matt Slocum/AP/SCANPIX

Sommarens mest långdragna transferhistoria är över. Ilya Kovalchuk är nu klar för New Jersey Devils.

NEW JERSEY. Det tog sin tid, men nu ska det vara klart. Efter många turer fram och tillbaka står det klart att Ilya Kovalchuk kommer att spela i NHL även till hösten, ja, rent av under de närmaste 15 åren.

På fredagen ska NHL ha godkänt det 15-årskontrakt värt 730 miljoner kronor som New Jersey Devils och den ryska superstjärnan kommit överens om. Kontraktet ger 27-åringen en snittlön på ungefär 48 miljoner kronor per år till och med 2025.

New Jersey kom överens med Kovalchuk om ett kontrakt redan för en månad sedan, ett 17-årskontrakt värt 740 miljoner kronor. NHL valde emellertid att underkänna kontraktet eftersom ligan ansåg att det var konstruerat för att kringgå lönetaksreglerna.

Släppte Oduya och Bergfors

Sedan dess har Devils general manager Lou Lamoriello arbetat med att strukturera om kontraktet i NHL:s smak. Nu förefaller han ha lyckats och därmed säkrar klubben en viktig pusselbit inför framtiden.

Ilya Kovalchuk kom till New Jersey från Atlanta Thrashers i februari. Devils släppte ifrån sig Johnny Oduya, Niclas Bergfors, Patrice Cormier och två draftval för att kunna lägga beslag på den hårdskjutande måltjuven.

Kovalchuk draftades ursprungligen som första spelare av Atlanta 2001. På 592 matcher med klubben gjorde han 328 mål.

Hockeysverige.se