Fredag 18 Jun
Stockholm

Målkungens karriär i botten - får en sista chans

Jonathan Cheechoo när han spelade för Sharks.
1 av 2
Jonathan Cheechoo när han spelade för Sharks. Foto: Danny Moloshok/AP/SCANPIX
Jonathan Cheechoo kan få fart på karriären i Dallas.
2 av 2
Jonathan Cheechoo kan få fart på karriären i Dallas. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/SCANPIX

Jonathan Cheechoo gick från att vara en av NHL:s mest omskrivna anfallare, till att bli förflyttad till andraligan AHL - nu kan karriären få fart igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

DALLAS. 2006 var han NHL:s bästa målskytt med 56 mål. Den gångna säsongen fick Jonathan Cheechoo finna sig i att degraderas till AHL. Nu får 30-åringen chansen att blåsa liv i en stagnerande NHL-karriär.

Dallas Stars har bjudit in högerforwarden till lagets träningsläger. Där ska han få slåss för ett kontrakt via en tryout.

- Vi är nöjda över att Jonathan har accepterat vår inbjudan. Han har visat förmågan att kunna vara en effektiv målskytt i den här ligan. Han är en tävlingsinriktad kille och vi kommer att ge honom chansen, säger general managern Joe Nieuwendyk i ett pressmeddelande.

Jonathan Cheechoo kommer närmast från Ottawa Senators organisation. Han ingick i trejden som tog Dany Heatley till San José förra hösten. På 61 matcher med Ottawa gjorde han fem mål och 14 poäng. Han spelade även 25 matcher för Binghamton Senators i AHL och gjorde 15 poäng (8+6) där.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela