Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Målkungens karriär i botten - får en sista chans

- 04/09/2010, 19:33 -
Jonathan Cheechoo när han spelade för Sharks.
1 av 2

Jonathan Cheechoo när han spelade för Sharks.

Danny Moloshok/AP/SCANPIX

Jonathan Cheechoo kan få fart på karriären i Dallas.
2 av 2

Jonathan Cheechoo kan få fart på karriären i Dallas.

Marcio Jose Sanchez/AP/SCANPIX

Jonathan Cheechoo gick från att vara en av NHL:s mest omskrivna anfallare, till att bli förflyttad till andraligan AHL - nu kan karriären få fart igen.

DALLAS. 2006 var han NHL:s bästa målskytt med 56 mål. Den gångna säsongen fick Jonathan Cheechoo finna sig i att degraderas till AHL. Nu får 30-åringen chansen att blåsa liv i en stagnerande NHL-karriär.

Dallas Stars har bjudit in högerforwarden till lagets träningsläger. Där ska han få slåss för ett kontrakt via en tryout.

- Vi är nöjda över att Jonathan har accepterat vår inbjudan. Han har visat förmågan att kunna vara en effektiv målskytt i den här ligan. Han är en tävlingsinriktad kille och vi kommer att ge honom chansen, säger general managern Joe Nieuwendyk i ett pressmeddelande.

Jonathan Cheechoo kommer närmast från Ottawa Senators organisation. Han ingick i trejden som tog Dany Heatley till San José förra hösten. På 61 matcher med Ottawa gjorde han fem mål och 14 poäng. Han spelade även 25 matcher för Binghamton Senators i AHL och gjorde 15 poäng (8+6) där.

Hockeysverige.se