Owen Nolans dröm går inte i uppfyllelse.
Owen Nolans dröm går inte i uppfyllelse. - Foto: Craig Lassig/AP/SCANPIX

Sharks nobbar ex-kaptenen

Owen Nolan får inte sin dröm att gå i uppfyllelse. Trots att han tidigare varit lagkapten för San José Sharks får inte Nolan nu återvända till klubben i sitt hjärta.


SAN JOSÈ. Mellan 1998 och 2003 var Owen Nolan lagkapten för San José Sharks och lagets viktigaste spelare. Nyligen uttryckte han ett önskemål om att få återvända till NHL-klubben i sitt hjärta, men fick nobben, skriver Mercury News.

38-åringen har varit på is i Sharks träningsanläggning de senaste veckorna. Närmare än så kommer han emellertid inte spel i San José. Det har general managern Doug Wilson deklarerat.

- Vi träffades, talades vid och jag tyckte det gick riktigt bra. Jag respekterar deras beslut och den riktning de har tagit helt och hållet, säger Nolan som emellertid tror att han hade kunnat vara en tillgång för Sharks.

- Jag tycker fortfarande att jag är kapabel att hjälpa ett lag och jag hoppades verkligen att jag skulle få komma tillbaka och spela här. Jag kände mig stark nog för att vara en tillgång och var villig att ta vilken roll de än erbjöd. Fjärdekedjan hade inte varit något problem. Jag ville bara spela för ett topplag.

Anledningen till att Wilson nobbar Nolan är att han vill ge några av de yngre spelarna i klubbens organisation chansen.

Beslutet att försöka vinna ett kontrakt i San José gjorde att veteranforwarden brände sin broar på annat håll. Minnesota Wild, som Owen Nolan har gjort 41 mål för de senaste två säsongerna, var intresserade av en fortsättning men valde att värva andra spelare när han tvekade i väntan på ett besked från San José.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!