Onsdag 23 Jun
Stockholm

Monsterkontraktet godkänt - Kovaltjuk klar för Devils

Ilja Kovaltjuk är äntligen en New Jersey Devilsspelare.
Ilja Kovaltjuk är äntligen en New Jersey Devilsspelare. Foto: Mel Evans/AP/SCANPIX

New Jersey Devils har landat sin megastjärna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NEWARK, NEW JERSEY. Det tog sin tid, men nu ska det vara klart. Efter många turer fram och tillbaka står det klart att Ilja Kovaltjuk kommer att spela i NHL även till hösten, ja, rent av under de närmaste 15 åren.

På fredagen ska NHL ha godkänt det 15-årskontrakt värt 100 miljoner dollar som New Jersey Devils och den ryska superstjärnan kommit överens om. Kontraktet ger 27-åringen en snittlön på 6,66 miljoner dollar per år till och med 2025.

New Jersey kom överens med Kovalchuk om ett kontrakt redan för en månad sedan, ett 17-årskontrakt värt 102 miljoner dollar. NHL valde emellertid att underkänna kontraktet eftersom ligan ansåg att det var konstruerat för att kringgå lönetaksreglerna.

Sedan dess har Devils general manager Lou Lamoriello arbetat med att strukturera om kontraktet i NHL:s smak. Nu förefaller han ha lyckats och därmed säkrar klubben en viktig pusselbit inför framtiden.

Ilja Kovaltjuk kom till New Jersey från Atlanta Thrashers i februari. Devils släppte ifrån sig Johnny Oduya, Niclas Bergfors, Patrice Cormier och två draftval för att kunna lägga beslag på den hårdskjutande måltjuven.

Kovaltjuk draftades ursprungligen som första spelare av Atlanta 2001. På 592 matcher med klubben gjorde han 328 mål.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela