Måndag 21 Jun
Stockholm

Alfredsson tror på sitt Ottawa

Daniel Alfredsson tror på en bättre säsong.
Daniel Alfredsson tror på en bättre säsong. Foto: Alan Diaz/AP/SCANPIX

Daniel Alfredsson är redo för den kommande säsongen och tror att saker och ting endast kan bli bättre.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

OTTAWA. Ottawas fjolårssäsong slutade tidigare än vad Daniel Alfredsson hoppats på då man, trots en bra prestation, åkte ut mot Pittsburgh i första slutspelsomgången. Efter att ha vunnit två av tre bortamatcher skapade man sig verkligen ett bra utgångsläge för avancemang, men efter tre raka förluster på hemmaplan sprack den drömmen.

Alfredsson misströstar dock inte utan tror laget kommer att bli än bättre till kommande säsong.

– Jag ser det snarare som att vi tog ett stort steg framåt ifjol efter att ha missat slutspelet året innan och med alla unga spelare vi har, som nu skaffat sig lite erfarenhet, kommer vi bara bli bättre i år, säger han i en intervju med Ottawa Sun.

Det meriterade nyförvärvet Sergei Gonchar, från just det Pittsburgh man blev utslaget av, är ytterligare en bidragande orsak till att Alfredsson tror på en rolig säsong i den kanadensiska huvudstaden i vinter.

– Jag är väldigt glad att ha honom här. Han kommer tillföra ytterligare en dimension i såväl uppspelsfasen som i powerplay och bidrar dessutom med mycket rutin till vårt unga lag.

Opererad i maj

Efter den tunga slutspelssortin i våras var det raka vägen till operationsbordet för Ottawas kapten som tydligt hämmades av den skada som visade sig vara ett bråck i slutet av säsongen.

Efter att han sedan tillbringat sommaren med semester hemma i Sverige och lite livetennis från Wimbledon gick han på is rekordtidigt.

– På grund av operationen ville jag gå på is tidigt och därför gjorde jag det två veckor tidigare än jag brukar för att se hur det skulle kännas.

– Det beslutet är jag oerhört nöjd över nu då det känns mycket bra i kroppen och har gjort det hela tiden. Nu är jag redo för spel, meddelar den 37-årige göteborgaren.

Den 17 september startar Ottawa sitt träningsläger och fram till dess kommer Alfredsson att träna tillsammans med resterande lagkamrater som återvänt efter semestern. Den svenske veteranen verkar hungrigare än någonsin och det återstår att se om han kan leda sitt Ottawa ännu längre i slutspelet i år.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela