Svenske talangen jagar en NHL-plats

- 11/09/2010, 11:20 -
Calle Gunnarsson ska ge allt för en plats i Toronto.

Calle Gunnarsson ska ge allt för en plats i Toronto.

Chris Young/AP/SCANPIX

Han slog igenom med dunder och brak förra säsongen. Nu är Calle Gunnarsson laddad för nya uppdrag men han tar ingenting för givet trots succén ifjol. - Jag kommer till träningslägret med ambitionen om att kämpa om en plats, säger han i en intervju med The Star.

TORONTO. Han var en av de stora snackisarna i det Toronto som spelade upp sig betänkligt förra våren. Efter att laget gått knackigt under hösten kom Calle Gunnarsson in tillsammans med Tyler Bozak, Viktor Stålberg och Christian Hanson och lyfte laget mot högre höjder.

”Gunnar” själv snittade över 21 minuters speltid och var av många ansedd som lagets bästa back under andra halvan av fjolårssäsongen. När den nya säsongen närmar sig tar den 23-årige svensken dock inget för givet.

- Jag förväntar mig faktiskt inte en säker plats i laget utan vet att jag kommer få kämpa för den, säger han i en intervju med The Star.

- Jag inser att mina möjligheter är bättre än inför förra säsongen men jag måste ge allt i alla lägen för att få spela, fortsätter ”Gunnar”.

Kaberle – en förebild

Att inte ta något för givet gör nog Gunnarsson helt rätt i. Brian Burke har under sommaren hämtat in nya backarna Matt Lashoff från Tampa Bay och Brett Lebda från Detroit samtidigt som Tomas Kaberle blev kvar. Nu förfogar coachen Ron Wilson över hela nio stycken NHL-backar. Att just Kaberle blev kvar är något som Gunnarsson ser positivt på.

- Jag är medveten om att det ökar konkurrensen men samtidigt lär jag mig något av honom varje dag bara genom att få se honom spela, säger 23-åringen.

Det märks tydligt att den unga svensken redan vunnit mycket förtroende hos såväl fans som organisationen i stort. Det gäller dock att han fortsätter på den inslagna vägen om han även fortsatt vill ha en framträdande roll i hockeyns Mecka.

Hockeysverige.se