- Foto: Keith Srakocic/AP/SCANPIX

Floppen får ny chans

Under förra säsongen fick forwarden Ruslan Fedotenko en mängd chanser att spela tillsammans med en av NHL:s bäste spelare - det till trots var han fullständigt urusel. Nu får han en ny chans.


NEW YORK. Den ukrainske forwarden Ruslan Fedotenko, lyckades förra säsongen med konststycket att spela tämligen uselt i Pittsburgh Penguins, trots ett flertal chanser att hitta kemi med såväl Evgeni Malkin som Sidney Crosby. Inte heller i slutspelet levererade 31-åringen något av värde och lämnades utan nytt kontrakt av klubben i sommar.

Men trots det, lever hoppet om en fortsatt NHL-karriär för Fedotenko, som nu har accepterat en try-out vid New York Rangers träningsläger.

Fedotenko svarade förra säsongen för blott 30 poäng (11+19) på 80 matcher, jämfört med klart anständiga 39 på 65 från säsongen innan, som även slutade med Stanley Cup-seger för Pittsburgh.

Totalt i NHL-karriären har ukrainaren gjort 308 poäng 677 matcher och har även representerat Philadelphia Flyers och Tampa Bay Lightning, där han var framträdande under klubbens vinnande slutspel 2004.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!