Martin Hanzal väljer att förlänga med Phoenix efter succén under fjolåret.
Martin Hanzal väljer att förlänga med Phoenix efter succén under fjolåret. - Foto: Matt York/AP/SCANPIX

Mästertjecken blir kvar i Phoenix

Martin Hanzal förlänger med Phoenix efter förra säsongens succé.


PHOENIX. Han växte fram som en nyckelspelare i Dave Tippetts betongstarka defensiva system och var en starkt bidragande orsak till Phoenix framgångssaga förra säsongen. Nu förlänger Martin Hanzal sitt kontrakt med Coyotes med två år.

Redan när Martin Hanzal spelade som junior hemma i Tjeckien fastnade scouterna för den store centerns defensiva styrka. När han dessutom hade förmågan att bidra med poäng i en strid ström blev han ett eftertraktat byte till draften 2005 där han sedan också gick i första rundan som 17:e spelare totalt.

Redan under sin första säsong med Phoenix visade han prov på sin fina blick för spelet och förmåga att alltid vara på rätt sida pucken och bidrog samtidigt med 35 poäng på 72 matcher. Sedan dess har den 196 cm långe och 99 kilo tunga centern stadigt legat runt 30 poäng under sina tre säsonger i klubben och förra säsongen svarade han sammanlagt för 33 poäng på 81 matcher.

Hans defensiva styrka har dock utvecklats allt mer och tack vare det belönades han under fjolårssäsongen med rikligt med istid från Phoenix coach Dave Tippett. Hanzal snittade dryga 18 minuter per match och var med det den center som fick mest istid i hela laget.

Den unga tjecken har nu förlängt sitt avtal med Phoenix med två år och enligt TSN:s Bob MacKenzie ligger lönen på 1,8 miljoner dollar per säsong. Ett rejält lönelyft från de 900 000 dollar han har tjänat under sina första tre säsonger i klubben.

Hockeysverige.se

nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!